22:04:44 12.04.2021
 
Stiri

ATENȚIONARE de la Poliție: O NOUĂ fraudă în mediul online, cu invocarea „Poștei Moldovei”! Nu divulgați nimănui astfel de informații

Actualitate 08.04.2021 16:00 Vizualizări1085 Autor: Ziarul National
ATENȚIONARE de la Poliție: O NOUĂ fraudă în mediul online, cu invocarea „Poștei Moldovei”! Nu divulgați nimănui astfel de informații


Cazurile de fraudă de tip phishing s-au intensificat în R. Moldova începând cu ultima lună a anului trecut, anunță Poliția, iar mai nou a început să fie invocată și o pretinsă implicare a Î.S. „Poșta Moldovei”.

Acest tip de fraudă, phishing sau pescuirea de date online, este cea mai frecventă metodă prin care ți se fură informațiile bancare și, de multe ori, și banii.

Asemenea fraudă este realizată prin intermediul unor site-uri false, uneori foarte asemănătoare unor pagini online cunoscute și de încredere, în acest caz fiind vorba de „Poșta Moldovei”.

De regulă, infractorii contactează persoanele care au plasat anunțuri de comercializare a unor bunuri pe platformele de anunțuri. Ulterior, suspecții, sub pretextul că nu se pot apropia să ridice bunul, le propun victimelor să-l transmită prin intermediul serviciilor poștale, făcând trimitere la un site fals care le cere date ale cardului bancar.

Ceea ce trebuie să știți este că Î.S. „Poșta Moldovei” nu participă în asemenea tranzacții și nu cere datele cardului bancar al beneficiarilor pentru achitarea unei comenzi prin intermediul Serviciului Curier Rapid.

Poliția le recomandă cetățenilor să nu divulge nimănui, nici personalului băncii, informații personale sau datele cardului bancar, cum ar fi număr de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din trei cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line.

Totodată, verificați lunar extrasul de cont, astfel încât, dacă apar tranzacții suspecte, să vă adresați băncii cât mai repede, accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat, fiți atenți la denumire ca aceasta să corespundă perfect.

În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția și instituția bancară ce vă deservește.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md