15:12:08 15.08.2022
Stiri

Angajații de la Agenția de Mediu care au permis unui agent economic să construiască o bază de odihnă în Parcul Nistrean, cercetați penal pentru ABUZ în serviciu

Actualitate 07.12.2021 17:44 Vizualizări2347 Autor: Ziarul National
Angajații de la Agenția de Mediu care au permis unui agent economic să construiască o bază de odihnă în Parcul Nistrean, cercetați penal pentru ABUZ în serviciu


Factorii de decizie de la Agenția de Mediu a R. Moldova care au eliberat ilegal aviz pozitiv al expertizei ecologice, permițându-i, astfel, unui agent economic să edifice o bază de odihnă în Parcul Nistrean, sunt cercetați penal pentru abuz de serviciu.

Procuratura Generală a stabilit că, pe 29 septembrie 2018, în lipsa unei Hotărâri de Guvern, factorii de decizie ai Agenției de Mediu au eliberat unui agent economic avizul pozitiv al expertizei ecologice de stat la proiectul de execuție pentru edificarea în Parcul Nistrean a unui bloc administrativ, bloc tehnic, teren sportiv, teren de joacă pentru copii, teren pentru odihnă, trei parcări și 23 de complexe care vor include fiecare căsuță de odihnă cu un nivel, garaj, saună, terasă și barbecue.

Totodată, pe teritoriul bazei de odihnă se prevedea pavarea cu beton plastifiat și dale din beton a căilor de acces auto și trotuare.

Potrivit procurorilor, funcționarii au acționat împreună cu alte persoane, folosind situația de serviciu în interes material și în scopul realizării unor interese personale, dar și ale unor terțe persoane.

Astfel, factorii de decizie ai Agenției de Mediu au acționat contrar prevederilor legale cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale, potrivit cărora construcția obiectivelor de menire socială, cum ar fi drumuri de folosință generală, instalații tehnico-edilitare, clădiri și alte modificări ale destinației terenurilor spațiilor verzi se permit numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorității centrale pentru mediu și acordul populației din zona respectivă.

Procurorii continuă acțiunile de urmărire penală în această cauză.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md