23:34:22 06.12.2019
 
Stiri

ANGAJĂRI // Studenţi la IT plătiţi să înveţe

Știri 12.03.2018 16:19 Vizualizări737 Autor: Ziarul National
ANGAJĂRI // Studenţi la IT plătiţi să înveţe sursa: digi24.ro

Chiar dacă acum sunt peste 100 de mii de angajaţi în industria IT, sectorul rămâne domeniul în care îţi găseşti imediat loc de muncă. Companiile vânează angajaţi încă din facultate. Peste 500 de posturi pentru studenţi sunt oferite în condiţii speciale la un târg de locuri de muncă de la Bucureşti. Firmele sunt dispuse să îi plătească în timpul şcolarizării, iar după câteva luni promit să îi angajeze cu contract.

Firmele din IT au în acest moment un deficit de personal de aproximativ 50.000 de oameni. Acesta ar fi şi motivul pentru care caută angajaţi în rândul studenţilor.

Cătălin este student în anul trei şi vrea să fie plătit pentru perioada de probă la o firmă care dezvoltă site-uri web. Ştie că specialiştii din domeniul lui sunt la mare căutare, aşa că îşi permite să facă el selecţia companiilor, în funcţie de salariul oferit şi de pachetul de beneficii cum ar fi asigurarea de sănătate, cursuri gratuite şi mediul de lucru. Tot mai multe societăţi IT amenajează spaţii de relaxare pentru angajaţi ca să le stimuleze creativitatea.

Andrei Pietricică, project manager târg joburi: „Un salariu poate să înceapă la 2500-3000 de lei. Poate să ajungă la 5000 de lei cu o experienţă de 1-3 ani, foarte mică, de junior adică.”

Dorin Boerescu, director general: „Nivelul de start, în general: aici vor angajaţii, aici oferă companiile. Condiţiile de plată sunt destul de similare cu ce se întâmplă în străinătate. Dacă vrei să oferi asta trebuie să activezi pe alte pieţe, să ai venituri din străinătate ca să plăteşti forţa de muncă de aici.”

Ciprian Florescu, director firmă software: „Dar în acelaşi timp şi foarte multă lume pleacă.”

Numărul companiilor din domeniul IT s-a dublat în ultimii cinci ani la noi în ţară, aşa că nevoia de angajări creşte şi ea.

Sursa: digi24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md