01:06:44 14.12.2019
 
Stiri

Andrian Candu, despre VOTUL lui Andrei Năstase la APCE: „Ce v-au dat, domnule Năstase, rușii pentru această susținere? Cumva, de acum, sumele primite de Dodon pentru „întreținere” de la Moscova se împart la trei?”

Politică 25.06.2019 16:00 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
Andrian Candu, despre VOTUL lui Andrei Năstase la APCE: „Ce v-au dat, domnule Năstase, rușii pentru această susținere? Cumva, de acum, sumele primite de Dodon pentru „întreținere” de la Moscova se împart la trei?”

Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, îngroașă rândurile celor care-l critică pe liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru votul în favoarea Rusiei dat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) .

„Alianța Kozak în acțiune – primele rezultate! Dacă mai avea cineva vreun dubiu că majoritatea parlamentară actuală servește interesele Rusiei, azi ne-au spulberat toate îndoielile. „Proeuropeanul”, „prooccidentalul”, „românul” Andrei Năstase a votat PENTRU revenirea Federației Ruse în APCE, alături de colegul său socialist Vlad Bătrȋncea. Asta în condițiile în care vecinii și partenerii noștri, Georgia și Ucraina, au părăsit, în semn de protest, sala”, a scris Candu pe Facebook.

Democratul se întreabă de ce ar fi procedat astfel Andrei Năstase.

„Ce v-au dat, domnule Năstase, rușii pentru această susținere? Cumva, de acum, sumele primite de Dodon pentru „întreținere” de la Moscova se împart la trei?”, a întrebat acesta.

Consiliul Europei a restabilit ieri dreptul de vot Federației Ruse la APCE, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după anexarea Crimeei. Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni, cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă.

La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău, doi dintre care au votat în favoarea Rusiei - socialistul Vlad Bătrâncea și liderul PPDA Andrei Năstase. Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Ulterior, Năstase a declarat într-un live pe Facebook că votul dat pentru revenirea Rusiei la APCE nu a fost ușor. Acesta a încercat să-și justifice decizia prin faptul că, astfel, „APCE să poată exercita influență pozitivă asupra tuturor statelor, inclusiv asupra Federației Ruse”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!pumnal 25.06.2019 16:32

Sumele de lA RUSI SAU MARIT ORICUM NU IN ZADAR KOZAK A VENIT REPETAT IN RM

Elena 25.06.2019 16:49

Dodon demult deja împarte banișori de la Kremlin cu ACUM, totuși sunt într-o barcă!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md