03:06:18 12.08.2020
 
Stiri

Ambasadorul SUA, interesat de modificările la Codul Electoral: Dereck J. Hogan a discutat cu conducerea CEC despre intenția de a REDUCE programul de votare și despre procesul de înregistrare a candidaților la prezidențiale

Actualitate 14.07.2020 19:04 Vizualizări1027 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA, interesat de modificările la Codul Electoral: Dereck J. Hogan a discutat cu conducerea CEC despre intenția de a REDUCE programul de votare și despre procesul de înregistrare a candidaților la prezidențiale


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Dereсk J. Hogan, a discutat astăzi cu conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), în regim online, despre pregătirile pentru alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, stabilite pentru data de 1 noiembrie 2020.

Un comunicat de presă al CEC arată că un interes aparate în discuția diplomatului american cu Dorin Cimil, președintele CEC, Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC, și Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, l-a prezentat modificarea Codului electoral.

Sursa precizează că Ambasadorul SUA a apreciat eforturile CEC de analiză a legislației electorale și celei conexe, care s-a soldat cu un set de propuneri de îmbunătățire a cadrului legal și a procedurilor electorale și care, în prezent, se află în discuții la Parlament.

„Totodată, a fost realizat un schimb de opinii referitor la propunerile de reducere a programului de votare, organizarea secțiilor de votare în afara țării, activitatea instituției observatorului și procesul de înregistrare a candidaților la funcția de președinte”, cităm din același comunicat.

CITIȚI și Opoziția dă ALARMA: „Astăzi au fost puse bazele FRAUDĂRII alegerilor prezidențiale și viitoarelor alegeri parlamentare. Este o TEROARE totală”

Menționăm că proiectul care vizează modificarea Codului Electoral a fost votat în prima lectură de către majoritatea parlamentară, însă opoziția a atenționat că acesta conține prevederi care dăunează democrației.

„Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curții Constituționale, socialiștii încearcă să deschidă mai larg ușa pentru fraude electorale. În primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puțini oameni să reușească să voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale și nu vor putea monitoriza și raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale și după încheierea acesteia”, a acuzat astăzi lidera PAS, Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md