15:30:22 18.10.2019
 
Stiri

Ambasadorul Osipov comentează cererea unui consilier de la Guvern privind rechemarea sa din funcție: „Sunt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanţă, epave de la Chişinău ale intereselor străine”

Politică 11.07.2019 15:03 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Osipov comentează cererea unui consilier de la Guvern privind rechemarea sa din funcție: „Sunt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanţă, epave de la Chişinău ale intereselor străine”

Ambasadorul R. Moldova în Austria, acreditat şi în Slovacia, pe lângă OSCE, Oficiul ONU şi organizaţiile internaţionale de la Viena, Victor Osipov, respinge acuzațiile aduse de Vladislav Kulminski, consilierul pe domeniul politicii externe al premierului Maia Sandu, privind implicarea sa în schemele de contrabandă cu țigări prin regiunea transnistreană.

„Resping cu fermitate insinuările aberante, fabricate ca să facă valuri în presă şi presiuni inutile! Sunt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanţă, epave de la Chişinău ale intereselor străine”, comentează Victor Osipov într-o postare pe Facebook.

După ce Kulminski a cerut revocarea sa din funcție, Ambasadorul susține că a primit la misiunea diplomatică de la Viena chiar astăzi „un mesaj cvasi-oficial” în acest sens, adăugând că „ţine de decidenţi să aplice procedurile de rechemare corespunzătoare”.

„Între timp, voi continua să-mi îndeplinesc obligaţiunile, să reprezint Republica Moldova şi interesele ei în relaţiile şi forurile sus-menţionate, aşa cum voi putea mai bine şi cum m-am străduit dintotdeauna. Cei care ştiu, cunosc: publicul de acasă ce a urmărit activitatea mea şi a Ambasadei, cetăţenii moldoveni şi comunitatea românească din diasporă, colegii din diverse instituţii naţionale, oricine a trecut pragul nostru la Viena, a sunat, a cerut suport, indiferent dacă erau ghidaţi de nevoi sau de proiecte frumoase. Ştiu foarte bine şi partenerii noştri internaţionali, aliaţii, dar, mai ales, oponenţii, căci acestora din urmă le-am creat prea mare discomfort faţă de ce s-au bucurat înainte”, a declarat Victor Osipov.

CITIȚI și Un consilier al prim-ministrului Maia Sandu sare la gâtul unui Ambasador care a cerut la OSCE retragerea trupelor rusești din Transnistria: Îl acuză că ar fi jucat un „rol important” în contrabanda cu țigări. Replica diplomatului

Vedeți mai jos întreaga declaraţie a Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Austria, Victor Osipov, pe marginea iniţiativei de a fi rechemat din funcţie:

„Las fără mare atenţie atacul şi pe executorul lui pe reţelele de socializare. Mai puţin contează sculele şi metodele lor josnice, sunt lipsite de consistenţă şi importanţă. Voi avea timp să mă ocup de apărarea imaginii, bunului nume etc.

Acum, însă, am să mă refer la fenomenul în sine şi la lucrurile ce contează cu adevărat.

Consider explicabilă dorinţa noii conduceri politice de la Chişinău de a promova oamenii săi în diverse funcţii, inclusiv în sistemul diplomatic, în ambasadele Republicii Moldova peste hotare. Am primit astăzi în acest sens un mesaj cvasi-oficial vizând Ambasada din Austria, acreditată şi în Slovacia, pe lângă OSCE, Oficiul ONU şi Organizaţiile Internaţionale de la Viena. Am luat act de el, după cum e şi normal. În continuare, ţine de decidenţi să aplice procedurile de rechemare corespunzătoare.

Între timp, voi continua să-mi îndeplinesc obligaţiunile, să reprezint Republica Moldova şi interesele ei în relaţiile şi forurile sus-menţionate, aşa cum voi putea mai bine şi cum m-am străduit dintotdeauna. Cei care ştiu, cunosc: publicul de acasă ce a urmărit activitatea mea şi a Ambasadei, cetăţenii moldoveni şi comunitatea românească din diasporă, colegii din diverse instituţii naţionale, oricine a trecut pragul nostru la Viena, a sunat, a cerut suport, indiferent dacă erau ghidaţi de nevoi sau de proiecte frumoase. Ştiu foarte bine şi partenerii noştri internaţionali, aliaţii, dar, mai ales, oponenţii, căci acestora din urmă le-am creat prea mare discomfort faţă de ce s-au bucurat înainte.

Resping cu fermitate insinuările aberante, fabricate ca să facă valuri în presă şi presiuni inutile! Sunt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanţă, epave de la Chişinău ale intereselor străine. Dar, cum am promis, de calomniatori mă voi ocupa la timpul potrivit…

Acest mesaj e mai mult pentru oamenii apropiaţi, prieteni, parteneri, ca ei să fie siguri că rămân a fi cel pe care l-au ştiut dintotdeauna, deschis, onest, curat şi - în serviciul neamului meu!

Iar deciziile puterii şi sfidările noi în viaţă le aştept cu capul sus!”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md