08:18:32 01.06.2020
 
Stiri

Agenția Servicii Publice anunță numărul străinilor care vor să obțină CETĂȚENIA R. Moldova contra investiții: Cui i-a fost eliberat PRIMUL pașaport prin intermediul acestui program

Social 16.05.2019 13:35 Vizualizări1072 Autor: Ziarul National
Agenția Servicii Publice anunță numărul străinilor care vor să obțină CETĂȚENIA R. Moldova contra investiții: Cui i-a fost eliberat PRIMUL pașaport prin intermediul acestui program


De la lansarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, 23 de persoane au depus dosare pentru a obține cetățenia republicii noastre, au anunțat reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) astăzi, într-o conferință de presă.

Deși au refuzat să spună țările din care provin solicitanții de cetățenie, invocând protecția datelor cu caracter personal, reprezentanții ASP afirmă că majoritatea aplicanților vor să obțină pașaportul R. Moldova pentru a-și dezvolta aici afaceri „de la zero”.Deocamdată, doar o persoană a obținut, recent, cetățenia Republicii Moldova, aceasta reprezentând mediul de afaceri din domeniul IT care ar intenționa să implice în activitatea companiei sale studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

ASP a dat asigurări ce persoanele care sunt condamnate la nivel internațional, anunțate în căutare de către Interpol sau au fonduri care provin din mediul criminal nu au nicio șansă să devină cetățeni ai R. Moldova.În aceeași conferință de presă, reprezentanții ASP au făcut referire la experiența Uniunii Europene în domeniu, afirmând că în prezent 20 de state europene au programe de acordare a cetățeniei sau reședinței contra investiții.La nivel mondial, asemenea programe sunt implementate în 60 de state, iar anual 40 de mii de persoane obțin cetățenia altor țări, contribuind în medie cu circa trei miliarde de dolari la fiecare economie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md