23:25:15 15.08.2020
 
Stiri

Afirmaţii care îi fac pe părinţi să SUFERE

Știri 20.07.2016 19:01 Vizualizări1529 Autor: Ziarul National
Afirmaţii care îi fac pe părinţi să SUFERE Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Ţi s-a întâmplat vreodată să îţi spui părerea în faţa părinţilor tăi într-un mod tranşant, iar apoi să ai regrete? Cu siguranţă! Vezi care sunt afirmaţiile care îi rănesc cel mai profund pe părinţi şi învaţă să le eviţi.

Nimeni nu îşi doreşte să îşi rănească părinţii intenţionat, în special atunci când vine vorba despre exprimarea unor opinii care nu au o importanţă majoră. Dimpotrivă, deseori ne străduim atât de mult să nu ne rănim părinţii prin afirmaţiile noastre, încât ajungem să le ascundem diferite aspecte ale vieţilor noastre.

Cu toate acestea, comunicarea dintre părinţi şi copii nu este lipsită de defecte şi, cu toate că şi părinţii pot face afirmaţii care să îi supere pe copiii lor, situaţia este inversată de cele mai multe ori.

Atunci când ai de spus ceva care ştii că îi va deranja cu siguranţă, nu există o modalitate de a face lucrurile mai frumoase decât sunt, însă există modalităţi de a fi diplomat şi de a te exprima cât mai plăcut posibil.
Uite care sunt cele mai frecvente 10 afirmaţii care îi supără pe părinţi:

1. Nu-ţi bate tu capul
Atunci când ai rostit această propoziţie, practic ai sfărâmat sufletul părinţilor tăi. Chiar dacă deseori nu vrei să sune atât de dur, află că această afirmaţie îi face să creadă că eforturile lor sunt în zadar. În acest fel, le anulezi puterea de a te proteja şi le dai de înţeles că te poţi descurca, indiferent dacă ei sunt prezenţi acolo sau nu. Dacă vrei să spui lucrurile altfel, ai putea să le spui că nu au motive de îngrijorare şi că totul va fi bine.

2. E viaţa mea şi fac ce vreau
Ştim cu toţii că aceasta este viaţa ta şi că nimeni nu poate să ia decizii în locul tău, însă, uneori, experienţa părinţilor tăi îi poate determina să se îngrijoreze şi chiar să îţi sugereze să iei unele decizii. Atunci când simţi că îşi doresc să îţi impună ceva, este mai bine să le spui cât de mult îţi doreşti să iei propriile decizii fără să fii influenţat de altcineva. În acest fel, poţi evita momentele de tensiune şi îi scuteşti de o suferinţă în plus.

3. N-ai cum să înţelegi
Vremurile s-au schimbat, iar circumstanţele nu sunt aproape niciodată identice, motiv pentru care ai putea avea impresia că părinţii tăi nu au cum să te înţeleagă. Totuşi, nu ai de unde să ştii acest lucru până nu discuţi cu ei. Dacă atunci când te întreabă ce s-a întâmplat într-o situaţie delicată, le răspunzi în acest mod agresiv, îi vei răni profund. Tot ce vor ei să facă este să te ajute să treci printr-o fază întunecată, să te ghideze sau pur şi simplu să fie alături de ţine. Aşadar, poţi reformula, explicându-le ce s-a întâmplat şi aşteptând să vezi dacă într-adevăr te pot ajuta sau nu.

4. Niciodată nu crezi în mine
Într-adevăr, părinţii au o doză de scepticism mai mare decât prietenii tăi. Acest lucru se întâmplă din numeroase motive, printre care şi cunoaşterea riscurilor, a consecinţelor şi efectelor unor acţiuni sau a fezabilităţii unor proiecte. Dacă simţi că încearcă să te descurajeze, încearcă să nu faci această afirmaţie, întrucât părinţii sunt poate singurele persoane care cred în tine cu adevărat, chiar dacă nu îţi arată acest lucru aşa cum ţi-ai dori tu. Poţi înlocui această propoziţie spunând că tot ce vrei să faci este să îi faci să fie mândri de tine.

5. Pe cine ai mai văzut tu să se îmbrace aşa? Părinţii tăi sunt conştienţi că nu se mai află în pas cu moda, însă, de cele mai multe ori, aceasta nu reprezintă o prioritate pentru ei. Prioritatea lor eşti tu din momentul în care ai venit pe lume, iar alinierea cu tendinţele din modă poate să ajungă la coada listei lor. Chiar şi aşa, să nu crezi că nu îi răneşti dacă faci o astfel de afirmaţie. Dacă vrei să eviţi să îi faci să se simtă prost, îi poţi invita să mergeţi împreună la cumpărături, fără a face remarci despre stilul lor de a se îmbrăca.

6. Totul era diferit pe vremea ta. Expresia „vremea ta” îi poate face pe ai tăi să se simtă depăşiţi şi să creadă că locul lor nu mai este acolo unde se află. Societatea modernă încearcă să integreze persoanele de toate vârstele în interiorul ei şi aşa ar trebui să faci şi tu cu părinţii tăi, în loc să îi excluzi complet din aria ta de interes. Atunci când porţi o discuţie cu ei, chiar dacă îţi oferă sfaturi care nu se aplică în zilele noastre, încearcă să nu foloseşti această expresie. Chiar mai mult, explică-le concret ce este diferit în timpul generaţiei tale şi ce s-a schimbat de când erau ei tineri, pentru a te putea înţelege mai bine.

7. N-am timp să vorbesc. Părinţii tăi au avut tot timpul din lume pentru tine, indiferent de situaţie sau de cât de ocupaţi au fost. Dacă tu nu ai timp să vorbeşti cu ei, îi anulezi, le anulezi eforturile făcute de-a lungul timpului şi îi dai la o parte, făcându-i să sufere. Dacă vrei să eviţi asta, încearcă să te exprimi mai diplomat, chiar şi atunci când nu ai timp de nimic. Spune-le cu ce eşti ocupat, promite-le că îi vei sună cât de repede poţi şi nu uita să o faci de îndată ce te eliberezi de activităţi.

8. Nu putem să te vizităm. Anii bătrâneţii sunt dificili pentru oricine, însă fiecare dintre noi ar trebui să contribuim la fericirea părinţilor noştri din această perioadă. O vizită, un simplu telefon sau o atenţie sunt lucruri care cântăresc enorm de mult în ochii părinţilor. De aceea, atunci când vorbiţi despre următoarea vizită, nu le da de înţeles că nu aveţi timp de asta sau că nu ştii când vă vor vedea, întrucât acest lucru este foarte dureros pentru ei. Mai degrabă, sugerează-le să te viziteze ei dacă nu ai timp şi spune-le cât de dor îţi este de ei.

9. De ce te interesează atât de mult? Tuturor ni se pare uneori că părinţii sunt pisălogi şi că vor să ştie prea multe detalii. Pe de altă parte, cu toţii ştim că ei nu fac asta din pură curiozitate, ci pentru că le pasă de noi. Data viitoare când vrei să spui asta, gândeşte-te cât de mult îi poate supăra o astfel de afirmaţie. În schimb, îi poţi asigura de faptul că ai învăţat multe lucruri de-a lungul timpului şi că pot avea încredere în tine.

Sursa: sanatatesistaredebine.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md