ADEVĂRATA poveste a celor doi bătrânei care mor îmbrățișați în filmul Titanic
Poate nu-ți vine să crezi, dar au trecut douăzeci și ceva de ani de la lansarea filmului Titanic și cumva tot se mai vorbește despre acesta și în prezent.
Unul dintre momentele dramatice din film este cel în care vedem doi bătrânei care mor îmbrățișați în timp ce vasul se scufundă.
Povestea celor doi este bazată pe una reală - Isidor și Ida Straus au fost pasageri la clasa I pe Titanic. Isidor a fost co-owner la Macy's, dar și politician pentru partidul democratic american.
soții Straus
Ida și Isidor s-au căsătorit în 1871 și erau unii dintre cei mai bogați oameni de pe vapor - se întorceau în State după o vacanță petrecută în Franța și aveau una dintre cele mai elegante și frumoase cabine de pe Titanic.
În clipa în care Titanicul s-a lovit de iceberg și scufundatul navei a devenit inevitabil, Ida, fiind pasager la clasa I și femeie, a primit automat loc în barca de salvare.
Isidor a dus-o acolo, însa ea a refuzat să se urce, deoarece nu a vrut să-și lase soțul singur.
Isidor a primit și el loc pe barca de salvare, dar nu l-a acceptat, deoarece a vrut să lase alți oameni în fața lui. Legenda spune că Ida a rămas alături de el – „Suntem căsătoriți de mulți ani, unde te duci tu, vin și eu”.
Ida i-a oferit locul ei în barcă lui Ellen Bird, menajera ei. Ultima oară, soții Straus au fost văzuți pe ponton, ținându-se în brațe. Există chiar și o scenă ștearsă din film care recreează acest moment.
Sursa: noizz.ro
Socialistul Bogdat Țîrdea, de nerecunoscut: Nu este de acord că ar susține războiul rușilor împotriva Ucrainei și că aplaudă distrugerea orașelor și satelor ucrainene, calificând afirmațiile ca „atentat la onoarea” sa
Maia Sandu, semnal de alarmă la Convenția Națiunilor Unite cu privire la schimbările climatice de la Baku: „R. Moldova este un exemplu elocvent de injustiție cu privire la schimbările climatice”
Maia Sandu, discuții cu Recep Erdoğan despre Găgăuzia și pacea din regiune: „Împreună, ne propunem să păstrăm limba găgăuză, listată de UNESCO ca fiind pe cale de dispariție”