Un fond de investiții vrea să plătească 19,5 milioane $ pentru Titanic
O companie care posedă 5.500 de relicve de pe scufundatul Titanic își va vinde colecția unui fond de investiții pentru suma de 19,5 milioane de dolari după ce licitația pentru vânzarea artefactelor a fost anulată.
Oferta a venit din partea unui fond de investiții condus de CEO-ul Premier Exhibitions Inc. Daoping Bao, care este și cel mai mare acționar. Premier se află actualmente în posesia colecției de obiecte care au aparținut supraviețuitorilor de pe Titanic sau care au fost ulterior recuperate de pe nava scufundată.
O filială a Premier aflată în Atlanta a cerut protecția falimentului în 2016 pentru a face față crizei financiare și a propus vânzarea colecției care include bijuterii, îmbrăcăminte etc. În anul 2014 activele companiei au fost evaluate la 218 milioane de dolari.
Un grup britanic de muzee, între care și Muzeul Titanic din Belfast, au vrut să ofere 21,5 milioane de dolari ca să depășească oferta fondului, dar nu a participat la licitație. De altfel Titanicul a fost construit în șantierul naval din Belfast.
Un judecător va decide pe 18 octombrie dacă se aprobă oferta făcută de fondul de investiții iar un judecător federal din Norfolk, Virginia, care supervizează activitățile de recuperare de pe epavă, trebuie și el să aprobe vânzarea.
Judecătorul din Virginia a pus o condiție care va face dificilă vânzarea colecției bucată cu bucată. Împreună cu relicvele și artefactele, grupul de investiții va primi dreptul de a recupera obiecte de pe epava veche de 107 ani.
Sursa: dcnews.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani