01:02:48 29.09.2022
Stiri

Acţiunea 2012 cere retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca

Politică 16.12.2013 12:36 Vizualizări2101 Autor: Galina Munteanu


Acţiunea 2012 cere retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca actiunea2012.ro

Peste 30 de asociații non-guvernamentale din cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012 solicită demisia ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurca.

Potrivit acestora, de când Lazurca a fost numit în funcție, a demonstrat „incompetență și ignoranță în respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat românesc”.

„După ce a utilizat în scopuri private un cor deplasat din fonduri publice la Chișinău pentru a cânta într-o biserică subordonată Patriarhiei Ruse, după ce a jignit Mitropolia Basarabiei și sutele de mii de români care aparțin de aceasta felicitându-l pe Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, un subaltern al Moscovei declarat împotriva României, a limbii române și a Bisericii Ortodoxe Române, după ce a specificat public că se consideră membru al comunităţii păstorite de fața bisericească instruită de Rusia, ambasadorul Marius Lazurca a refuzat să acorde drept de intrare în Țara-Mamă a șapte tineri basarabeni care urmau să participe în București la o conferință legată de identitatea națională”, se precizează în comunicatul Acțiunii 2012.

Doar în urma unei sesizări și a unei petiții înaintate Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, precizează Acțiunea 2012, Marius Lazurca a răspuns în scris, „printre altele, că depunerile dosarelor pentru obținerea vizelor s-au făcut fără programare prealabilă și în termen de urgență”. „Justificarea ambasadorului este minciunoasă și denotă rea-voință sau ignoranță, având în vedere faptul că asociațiile care au lansat invitația au dovedit de-a lungul timpului seriozitate, prin îndeplinirea tuturor obligațiilor care le-au revenit”, mai precizează sursa citată.

Mai mult, membrii Platformei Civice susțin că Marius Lazurca se face vinovat de lipsa de comunicare cu asociațiile civice care au dovedit de-a lungul timpului că susțin interesul statului român și de lipsa de implicare în îmbunătățirea imaginii statului român în R. Moldova.

„Având în vedere importanța geo-strategică și culturală deosebită pe care R. Moldova o are pentru România, Platforma Civică Acțiunea 2012 solicită numirea unei persoane competente în functia de ambasador. Acesta trebuie să dovedească mai mult curaj și dinamism, să dețină abilitatea de a conduce activitatea diplomatică pe un teritoriu locuit majoritar de către români și să găsească soluții de conlucrare cu reprezentanții românilor din cel de-al doilea stat românesc”, conchide Platforma Civică Acțiunea 2012.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md