03:08:06 29.05.2020
 
Stiri

Liliana Nicolăescu-Onofrei EXPLICĂ de ce a plecat de la Ministerul Educației

Politică 19.08.2015 17:22 Vizualizări2444 Autor: Galina Munteanu
Liliana Nicolăescu-Onofrei EXPLICĂ de ce a plecat de la Ministerul Educației moldova2020.net


„Semnele de până acum nu sunt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit”. Acesta este mesajul postat de Liliana Nicolăescu-Onofrei pe o rețea de socializare prin care a anunțat că pleacă din funcția de viceministru al Educației și și-a motivat decizia.

„În data de 7 august, fiind între două planuri de vacanță, unul la mare și altul la părinți, am avut o discuție cu dna Corina Fusu. Mai mulți colegi îmi transmiseseră că domnia sa ar dori să discutăm și am venit. Și-a exprimat, într-un fel, deschiderea pentru a colabora. Dar, cum e vorba de construirea verticalei de partid, încă nu are o propunere. Rămânea să discutăm la întoarcerea mea din concediu. Am avut o săptămână de frământări. Și dacă mi se propune să rămân? Voi putea să lucrez cu dumneaei? Voi putea să fac totul ca să contribui la consolidarea a ceea ce am reușit să facem în echipă? În echipa Maia Sandu? Semnele de până acum nu sunt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit...

Am decis că voi putea să rămân, în cazul în care voi fi ascultată. În cazul în care vor fi ascultați mulți dintre colegii noștri, funcționari publici de meserie, care continuă sa-și facă onest zi de zi munca în minister. Luni însă dna Fusu nu a avut nicio propunere pentru mine. Se vedea că nu se simte tocmai bine. Înțeleg că s-a discutat. Înțeleg și cu cine s-a discutat. Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta. Am rugat-o să-mi zică așa cum este - înțeleg prea bine ce se întâmplă și voi depune cererea. „Așa facem”, mi-a răspuns. Deci, în data de 17 august, am depus cererea de demisie”, povestește viceministrul șirul evenimentelor.

Liliana Nicolăescu-Onofrei mai scrie că rămâne cu inima alături de foștii colegi de la minister care se află acum „într-o situație tristă” pentru că nu sunt ascultați și auziți, dar a avut și un mesaj pentru ministrul Educației.

„Sunt șocată că dna Fusu lucrează zi de zi cu Crudu. Da, acel Crudu pe care am fost nevoiți, „mulțumită” sistemului nostru judecătoresc, să-l reangajăm la minister. Dna Fusu, înțeleg că faceți parte dintr-un partid care v-a cerut să acceptați această funcție. Permiteti-mi să vă spun, cu toată sinceritatea, că depinde doar de dumneavoastră dacă veți reuși să deveniți un ministru adevărat. Un ministru care să poată lua decizii corecte. Un ministru care să poată convinge de justețea deciziilor sale un minister, un guvern, un partid, un parlament, o societate. Cât despre mine, în acest moment, singura politică pe care înțeleg să o fac și voi face-o este cea educațională”, a scris Nicolăescu-Onofrei pe Facebook.

Amintim că, astăzi, Guvernul a acceptat cererea de demisie a viceministrului Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md