07:31:11 06.12.2021
Stiri

ACORD SEMNAT: Actele de studii eliberate în R. Moldova, inclusiv cele privind absolvirea a 10 sau 11 clase, vor fi RECUNOSCUTE de către autoritățile din România

Actualitate 23.11.2021 17:12 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
ACORD SEMNAT: Actele de studii eliberate în R. Moldova, inclusiv cele privind absolvirea a 10 sau 11 clase, vor fi RECUNOSCUTE de către autoritățile din România


Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova a fost semnat astăzi, la București, de către ministrul Educației și Cercetării de la Chișinău, Anatolie Topală, și omologul său Sorin Mihai Cîmpeanu.

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei oficiale în România a președintelui Republicii Moldova Maia Sandu.

CITIȚI și VIDEO // Klaus Iohannis: România rămâne „cel mai apropiat prieten” al R. Moldova; Maia Sandu, la București: „În 2021, R. Moldova a simțit mereu umărul României alături, ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize”

Documentul stabilește modalitățile de recunoaștere a tipurilor actelor de studii la toate nivelurile de învățământ, începând cu învățământul general și terminând cu titlurile științifice și științifico-didactice.

Totodată, Acordul va facilita mobilitatea academică și profesională a cetățenilor din ambele state, dar și recunoașterea pe plan internațional a actelor de studii obținute în Republica Moldova.

„Acordul stabilește și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna. Astfel, noul Acord determină recunoașterea și echivalarea actelor de studii, eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, precum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani. Noile prevederi permit deținătorilor acestor acte de studii să aibă acces direct la învățământul superior din România”, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

CITIȚI și R. Moldova, noi pași pentru APROPIEREA de România. Interconectarea ENERGETICĂ, cap de afiș al Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre R. Moldova și România

De asemenea, Tratatul stabilește prevederi speciale ce reglementează recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar eliberate în ambele state.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md