23:24:17 22.05.2024
Stiri

Achizițiile publice din R. Moldova, monitorizate cu ajutorul inteligenței artificiale: „Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența”

Actualitate 19.04.2024 09:21 Vizualizări877 Autor: Ziarul National
Achizițiile publice din R. Moldova, monitorizate cu ajutorul inteligenței artificiale: „Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența”


Inteligența artificială poate ajuta R. Moldova să-și crească economia și productivitatea, iar Guvernul va folosi aceste sisteme și algoritmi pentru a ținti și a maximiza rezultatele politicilor publice, a declarat joi premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială și Big Data”, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 18 - 19 aprilie.

„Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența. Suntem în căutare de soluții pentru ca să utilizăm inteligența artificială și algoritmii de învățare automată pentru o monitorizare mai transparentă a achizițiilor publice și pentru folosirea datelor, inclusiv a celor deschise, la elaborarea politicilor publice mai eficiente”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Guvernului s-a arătat încrezător că, în condițiile creșterii continue a sectorului IT în Republica Moldova, statul nostru nu doar va utiliza oportunitățile oferite de inteligența artificială, ci își va aduce contribuția și la dezvoltarea acestui sector.

De asemenea, Dorin Recean a accentuat, referindu-se la contextul regional de securitate, rolul inteligenței artificiale pentru sporirea securității cibernetice și asigurarea păcii.

Menționăm că evenimentul „Inteligența Artificială și Big Data” reunește experți, oameni de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și ai autorităților publice din SUA, Germania, Singapore, România, Estonia, Letonia, Polonia și Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md