Acesta este fructul FERICIRII. Se VINDE și în R.Moldova!


Numit şi „Regele fructelor”, mango este un fruct cărnos şi creşte nativ în Asia de sud, de unde a fost răspândit în întreagă lume şi a devenit unul dintre cele mai cultivate fructe tropicale.
Mango este fructul naţional în India, Pakistan, Filipine unde fructele şi frunzele sale sunt folosite la ritualuri, nunţi, sărbători publice şi ceremonii religioase.
În același timp, acest fruct, numit şi fructul fericirii, are foarte multe efecte benefice pentru sănătate.
Cercetările au demonstrat că fructele de mango conţin compuşi antioxidanţi care protejează împotriva cancerului de colon, de sân, leucemie şi cancer de prostată. Aceşti compuşi includ quercetina, izoquercitrina, astragalina, fisetina, acidul galic şi galatul de metil, precum şi foarte multe enzime.
Mango scade nivelul de colesterol, curață pielea, are grijă de sănătatea ochilor, alcalinizează întregul organism, ajută în diabet, îmbunătăţeşte viaţă sexuală şi digestia.
Mango a început a fi cultivat cu peste 4000 de ani în urmă, iar din punct de vedere biologic, este considerat o rudă apropiată a altor plante cu flori, precum fi caju şi fistic.
Mango este utilizat pe scară largă în bucătărie. Fructele necoapte se folosesc pentru garnituri, murături, sosuri.
Din pulpele coapte se fac jeleuri, sucuri, băuturi, piure, îngheţată, dar şi unele reţete tradiţionale având printre ingrediente ardei iute şi orez, scrie ecology.md.
Cel mai mare producător de mango este India, apoi urmează China, Tailanda, Indonezia, Pakistan, Mexic, şi Brazilia.
În Europa, copacii de Mango s-au adaptat foarte bine în Insulele Canare. Cele mai multe soiuri comerciale sunt originare din Cuba.
Există peste 1000 de soiuri diferite de mango, iar specialiştii recomandă că înainte de a fi consumat, fructul de mango trebuie spălat sau ţinut în apă câteva ore.









































































