07:15:08 17.08.2018
 
Stiri

„A treia lovitură” a Reghinei Apostolova pentru problemele capitalei: ECONOMIA ȘI FINANȚELE – investiții, responsabilitatea socială, disciplina financiară

Alegeri 2018 13.04.2018 13:30 Vizualizări595 Autor: Ziarul National
„A treia lovitură” a Reghinei Apostolova pentru problemele capitalei: ECONOMIA ȘI FINANȚELE – investiții, responsabilitatea socială, disciplina financiară privesc.eu

Investițiile, disciplina financiară și responsabilitate socială, reprezintă rețeta Reghinei Apostolova pentru o creștere rapidă a bugetului Chișinăului. Despre aceasta, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de primar general al capitalei, Reghina Apostolova, a vorbit în cadrul conferinței în care și-a prezentat programul electoral.

Planul său de lucru pentru un an, atât va dura mandatul primarului ales la 20 mai, poartă denumirea: „Cele trei lovituri asupra problemelor din Chișinău”. Acest plan se referă la acțiuni concrete în trei domenii majore: infrastructură, protecția socială, economie.

În secțiunea „Economia și finanțele”, Reghina Apostolova a abordat propuneri specifice, pe care a promis să le implementeze în termen de un an, garantând acoperireafinanciară a proiectelor și programelor propuse. „Folosind relațiile pe care le-am dezvoltat cu mediul de afaceri din afara R. Moldova, vom atrage investiții străine semnificative în capitală. Investițiile înseamnă producție nouă, noi locuri de muncă, venituri suplimentare la bugetul orașului”.

Actualul viceprimar de Orhei a precizat că așa a procedat și în cazul municipiului condus de Ilan Șor. „Din primele zile la Orhei am stabilit sarcina de a spori disciplina financiară. În mare parte ne-a reușit. Același lucru vom realiza și la Chișinău, unde sunt concentrați circa 70% din contribuabilii țării. Vom convinge și, dacă este necesar, prin drepturile autorității – vom impune îndeplinirea obligațiilor la buget în întregime și la timp. Corupția și furtul de fonduri din Primăria orașului Chișinău vor fi eradicate”, dă asigurări Apostolova.

De asemenea, candidatul la Primăria Chișinău, spune că este necesară majorarea semnificativă a taxelor locale pe un set de poziții. „De exemplu, taxele suplimentare de la vânzarea produselor din tutun în Orhei ne-au adus o creștere semnificativă a bugetului. La Chișinău intenționăm să mergem și mai departe. Profitul principal din vânzarea unor categorii de bunuri, cum ar fi produsele din tutun și alcoolul, ar trebui să ajungă în bugetul capitalei și să nu devină un supra-profit al comercianților privați. Eforturile noastre de la Orhei au condus în scurt timp la o creștere aproape dublă a veniturilor în buget!”.

Această își mai propune să stimuleze antreprenoriatul. „Protejarea producătorilor locali și a oamenilor de afaceri va fi combinată de noi cu o disciplină fiscală strictă și cu cerința de responsabilitate socială din partea antreprenorilor și a locuitorilor cu venituri mari. Oamenii bogați trebuie să aibă grijă de cei săraci, omul de afaceri trebuie să-și poarte partea de responsabilitate față de oraș și comunitatea orașului. Numai în acest fel, urmând exemplul țărilor dezvoltate, va fi posibil să se construiască un oraș în care va fi confortabil și plăcut să trăiască toate categoriile de cetățeni. Aceste măsuri ne vor permite să creștem într-un timp scurt, pe parcursul a unui an, partea veniturilor din bugetul capitalei, asigurând astfel finanțarea proiectelor noastre de infrastructură și sociale”, a adăugat Reghina Apostolova.

Reghina Apostolova a fost înregistrată în calitate de candidat din partea Partidului „ȘOR” la 10 aprilie. Până în prezent, a fost viceprimar al orașului Orhei și a gestionat o mare parte din proiectele de infrastructură și cele sociale din acest oraș. Pedagog de specialitate, aceasta a activat mult timp ca profesoare, iar ulterior a ajuns directorul unei școli din sectorul Râșcani al capitalei.A mai ocupat funcția Chișinău, precum și cea de pretor al sectorului Râșcani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md