20:40:15 26.07.2021
 
Stiri

Chișinău: A achitat bani grei pentru o vacanță într-o destinație exotică, însă a fost la un pas să rămână și fără sejur, și fără bani

Actualitate 22.06.2021 11:37 Vizualizări1436 Autor: Ziarul National
Chișinău: A achitat bani grei pentru o vacanță într-o destinație exotică, însă a fost la un pas să rămână și fără sejur, și fără bani


A plătit aproape 15,5 mii de lei pentru un pachet turistic ce anunța o vacanță într-o destinație exotică, însă a fost pe punctul să piardă și sejurul, și banii.

Un chișinăuean nu s-a lăsat și și-a recuperat întreaga sumă, după ce agenția de turism pe care o contractase l-a anunțat, după ce au bătut totul în cuie, despre faptul că perioada sejurului va fi modificată.

Bărbatul nu a fost de acord și a cerut anularea contractului. Reprezentanții agenției de turism nu au vrut să satisfacă cerința clientului, acesta fiind nevoit să apeleze la ajutorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

După intervenția inspectorilor de aici, bărbatului i-a fost restituită suma de 15 438 de lei pe care o plătise pentru vacanța de care nu a mai beneficiat.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, prevederile Codului civil arată că, în cazul în care organizatorul este constrâns să facă modificări semnificative în oricare din caracteristicile principale ale serviciilor de călătorie, călătorul are posibilitatea ca într-un termen rezonabil specificat de organizator să accepte modificările propuse sau să declare rezoluțiunea contractului. Din cauza lipsei semnării unui act adițional contractului de servicii turistice, prin care ar fi fost manifestat acordul părților referitor la modificarea contractului, survine rezoluțiunea contractului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md