22:29:57 18.04.2019
 
Stiri

70 de companii din șapte țări au expus utilaj medical de ultimă generație la târgul specializat „MoldMEDIZIN & MoldDENT”

Social 10.09.2013 15:04 Vizualizări6063 Autor: Ziarul National
70 de companii din șapte țări au expus utilaj medical de ultimă generație la târgul specializat „MoldMEDIZIN & MoldDENT”
La Centrul Expozițional „Moldexpo” s-au adunat în această dimineață sute de oameni la deschiderea târgului expozițional „MoldMEDIZIN & MoldDENT”. Aici, peste 70 de companii din șapte țări și-au expus produsele farmaceutice și tehnologiile medicale de ultimă generație. Pe lângă produse farmaceutice, la târg am găsit echipamente de laborator, optică și utilaje medicale și îmbrăcăminte profesională.

Ilie Scutelnic are o clinică privată în Chișinău și e medic reabilitolog osteopat. Bărbatul a venit la târg pentru a găsi echipament medical mai bun decât are în spitalul său. „Eu caut ceva mai performant, cu care să lucrez mai ușor. Eu dacă o să cumpăr un aparat oarecare, în doi ani abia o să-mi scot banii”, spune medicul.

Printre aparatajele de diagnosticare medicală și articolele chirurgicale și ortopedice, am găsit și un sex-shop. Vizitatorii de gen masculin au făcut coadă la rafturile cu jucării sexuale, deși agentul economic propunea traininguri doar pentru femei. Pe doamne însă le-am găsit lângă o masă de bijuterii, care conțin pietre tămăduitoare. Producătorul, un agent din Rusia, bagă mâna în foc că acestea vindecă de furie, depresie sau stări de nervozitate. Prețurile pot ajunge și la câteva mii de lei.

La expoziție vor fi prezentate și softuri specializate în diferite domenii medicale. „Scopul nostru e să aducem în R. Moldova produse medicale la un preț rezonabil și tehnologie medicală de ultimă oră de diagnostică medicală. Aici vin instituții medicale superioare, cu specialiști care vor consulta gratuit cetățenii”, afirmă Maria Spiridonov, una dintre organizatoare.

La deschiderea oficială a venit ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, care a declarat că în acest an la târg va fi îmbinată partea științifică cu cea expozițională. „Vor fi organizate mai multe simpozioane și conferințe științifice. Ele vor contribui la întregirea calității medicinei”, a declarat ministrul Usatâi.

Anul trecut, la târg au participat peste 16 000 de cetățeni. Târgul este la cea de-a XIX-a ediție și va dura trei zile.

Tatiana Scutaru
Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md