09:53:12 21.09.2018
 
Stiri

70 de companii din șapte țări au expus utilaj medical de ultimă generație la târgul specializat „MoldMEDIZIN & MoldDENT”

Social 10.09.2013 15:04 Vizualizări5818 Autor: Ziarul National
70 de companii din șapte țări au expus utilaj medical de ultimă generație la târgul specializat „MoldMEDIZIN & MoldDENT”
La Centrul Expozițional „Moldexpo” s-au adunat în această dimineață sute de oameni la deschiderea târgului expozițional „MoldMEDIZIN & MoldDENT”. Aici, peste 70 de companii din șapte țări și-au expus produsele farmaceutice și tehnologiile medicale de ultimă generație. Pe lângă produse farmaceutice, la târg am găsit echipamente de laborator, optică și utilaje medicale și îmbrăcăminte profesională.

Ilie Scutelnic are o clinică privată în Chișinău și e medic reabilitolog osteopat. Bărbatul a venit la târg pentru a găsi echipament medical mai bun decât are în spitalul său. „Eu caut ceva mai performant, cu care să lucrez mai ușor. Eu dacă o să cumpăr un aparat oarecare, în doi ani abia o să-mi scot banii”, spune medicul.

Printre aparatajele de diagnosticare medicală și articolele chirurgicale și ortopedice, am găsit și un sex-shop. Vizitatorii de gen masculin au făcut coadă la rafturile cu jucării sexuale, deși agentul economic propunea traininguri doar pentru femei. Pe doamne însă le-am găsit lângă o masă de bijuterii, care conțin pietre tămăduitoare. Producătorul, un agent din Rusia, bagă mâna în foc că acestea vindecă de furie, depresie sau stări de nervozitate. Prețurile pot ajunge și la câteva mii de lei.

La expoziție vor fi prezentate și softuri specializate în diferite domenii medicale. „Scopul nostru e să aducem în R. Moldova produse medicale la un preț rezonabil și tehnologie medicală de ultimă oră de diagnostică medicală. Aici vin instituții medicale superioare, cu specialiști care vor consulta gratuit cetățenii”, afirmă Maria Spiridonov, una dintre organizatoare.

La deschiderea oficială a venit ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, care a declarat că în acest an la târg va fi îmbinată partea științifică cu cea expozițională. „Vor fi organizate mai multe simpozioane și conferințe științifice. Ele vor contribui la întregirea calității medicinei”, a declarat ministrul Usatâi.

Anul trecut, la târg au participat peste 16 000 de cetățeni. Târgul este la cea de-a XIX-a ediție și va dura trei zile.

Tatiana Scutaru
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md