09:35:10 23.01.2020
 
Stiri

Milioane de lei aruncate în vânt? 12 judecătorii din republică încalcă regulamentul

Social 11.10.2013 14:17 Vizualizări1420 Autor: Stela Mihailovici


Milioane de lei aruncate în vânt? 12 judecătorii din republică încalcă regulamentul monitorulsv.ro

Deși în anul 2009 s-au cheltuit peste trei milioane de lei pentru ca toate sălile de judecată să fie dotate cu echipament special pentru înregistrarea audio și video a ședințelor, nici până astăzi sistemul nu funcționează în multe judecătorii din republică.

Centrul de Telecomunicaţii Speciale a transmis recent Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un raport care oferă date statistice cu privire la efectuarea înregistrărilor ședințelor de către fiecare magistrat din fiecare judecătorie a Republicii Moldova. Potrivit raportului, în 12 judecătorii există probleme la acest capitol.

„Instanţele nu utilizează cu regularitate şi la nivelul corespunzător sistemul de înregistrare a şedintelor de judecată, mai mult ca atât, unii judecători nu au utilizat programul SRS „Femida” pentru înregistrarea niciunei şedinţe de judecată. Printre instanţele evidenţiate la acest capitol sunt: Criuleni, Donduşeni, Anenii Noi, Edineţ, Cahul, Briceni, Rezina, Glodeni, Drochia, Călăraşi, cât şi Curţile de Apel Bălţi şi Bender”, se spune în raportul făcut public de CSM.

Precizăm că sistemul de înregistrări „Femida” a fost instalat în judecătoriile din republică în 2009, costul echipamentului ajungând la 260 de mii de dolari. Proiectul a fost finanţat de Fondul „Provocările Mileniului” şi administrat de Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul a avut ca scop asigurarea transparenţei actului de justiţie, judecării echitabile şi eliminării percepţiei privind conduita şi comunicarea necorespunzătoare în instanţele de judecată moldovenești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md