17:21:47 21.02.2024
Stiri

Ziua de 9 mai, „sfântă” pentru socialiștii proruși din R. Moldova: „Suntem urmașii învingătorilor”

Actualitate 25.05.2023 12:52 Vizualizări2216 Autor: Ziarul National
Ziua de 9 mai, „sfântă” pentru socialiștii proruși din R. Moldova: „Suntem urmașii învingătorilor”


Partidul Socialiștilor (PSRM) condamnă intenția partidului majoritar de la guvernare de a anula sărbătorirea pe 9 mai a „zilei victoriei și comemorării eroilor căzuți în marele război pentru apărarea patriei” și a stabili pentru ziua de 8 mai „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, Partidul Socialiștilor a avertizat alegătorii că Sandu și PAS vor atenta la sărbătorirea Zilei Victoriei, marcată pe 9 mai, și vor încerca să anuleze această sărbătoare sfântă pentru noi toți. (...) PSRM reiterează că suntem urmașii învingătorilor și ne amintim cu mândrie și recunoștință de eroii noștri, de bunicii și tații noștri care, cu jertfire de sine, au luptat cot la cot cu alte popoare ale unei țări mari, pentru a apropia Marea Victorie din mai 1945. Datoria noastră morală este să nu uităm de acest lucru, să transmitem această amintire generațiilor viitoare, să respingem ferm toate tentativele de a reduce la tăcere sau de a denatura adevărul despre evenimentele acelor ani”, se arată în declarația socialiștilor.

PSRM adaugă faptul că va continua să marcheze această zi, „la fel ca și strămoșii noștri, din generație în generație”.

Menționăm că parade grandioase de 9 mai, cu cântece și dansuri, sunt organizate doar în spațiul post-sovietic. În celelalte state din Europa, care de asemenea au contribuit la învingerea nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial, sunt organizate acțiuni de comemorare a victimelor deflagrației mondiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md