07:43:24 22.01.2021
 
Stiri

VOTAT // Judecătorii vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO vor plăti din buzunarul propriu PREJUDICIILE. O acțiune similară a autorităților a EȘUAT anterior

Actualitate 26.11.2020 15:19 Vizualizări1058 Autor: Ziarul National
VOTAT // Judecătorii vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO vor plăti din buzunarul propriu PREJUDICIILE. O acțiune similară a autorităților a EȘUAT anterior


Parlamentul a instituit astăzi dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor ale căror acțiuni sau inacțiuni au contribuit la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Judecătorii urmează să plătească din buzunarele proprii despăguburile impuse statului, ca urmare a deciziilor acestora, după ce Înalta Curte de la Strasbourg a expediat Parlamentului Republicii Moldova o adresă în care a subliniat necesitatea reglementării mecanismului de aplicare a instituției regresului în contextul condamnării republicii noastre la CtEDO.

Potrivit proiectului votat astăzi de către deputați în a doua lectură, judecătorii, dar și procurorii vor purta răspundere materială proporțional gradului de vinovăție stabilit în acțiunea de regres a statului față de aceștia prin care se solicită restituirea despăgubirilor achitate de stat.

Astfel, judecătorii urmează a fi trași la răspundere penală sau disciplinară dacă, prin sentință definitivă, va fi stabilită vinovăția lor sau constatată intenția sau neglijența gravă în cadrul unei proceduri disciplinare.

Termenul de prescripție pentru tragerea la răspundere a procurorului pentru abaterile disciplinare va fi de 1 an de la data devenirii irevocabile a hotărârii instanței naționale sau internaționale, dar nu mai târziu de 5 ani de la data comiterii abaterii.

Amintim că o inițiativă asemănătoare privind dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor a fost lansată și în 2016 de către fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari.

Actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat astăzi în Parlament că, urmare a acestei acțiuni de regres, judecătorii au fost suspendați „câte patru ani” din funcții, recent fiind restabiliți, iar statul urmează să le plătească daune de „cinci milioane de lei”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Mimi Saka 27.11.2020 02:18

Oricine are experiență de suferință emoțională va înțelege ce simt și va înțelege de ce m-am străduit să-mi revin iubirea vieții până când l-am întâlnit pe marele om spiritual Dr Ajayi, totul s-a simțit imposibil și am început să pierd speranța la recuperarea lui Dennise pentru că a plecat și a spus că nu a vrut să mă mai vadă în viața lui și am fost vrăjitoarea din spatele lipsei sale de progres și nu poate progresa în viață. După întâlnirea cu marele om spiritual, dr. Ajayi, mi-a dat soțului meu ceva ce nu am mai simțit că nu mai este posibil și am devenit un joc de râs pentru toată lumea de acasă și lucrez chiar și asociatul său de afaceri a râs de mine și mi-a spus numele. acum zâmbesc în timp ce invitația mea la căsătorie le este dată pentru a primi și ajutor de la acest om bun Contactați-l prin adresa de e-mail drajayi1990@gmail.com sau numărul WhatsApp / Viber este +2347084887094

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md