18:43:07 23.02.2020
 
Stiri

Vladimir Ţurcan rămâne preşedinte al Curţii Constituţionale. Înalta Curte a declarat INADMISIBILĂ solicitarea de revizuire a deciziei. Liuba Şova şi-a schimbat declaraţiile

Politică 20.08.2019 21:36 Vizualizări2158 Autor: Ziarul National
Vladimir Ţurcan rămâne preşedinte al Curţii Constituţionale. Înalta Curte a declarat INADMISIBILĂ solicitarea de revizuire a deciziei. Liuba Şova şi-a schimbat declaraţiile


Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă cererea Domnicăi Manole de revizuire a Hotărârii din 19 august 2019 privind alegerea președintelui Înaltei Curții, dar și a Hotărârii privind alegerea unui judecător care va exercita funcțiile președintelui CC în timpul absenței acestuia.

Potrivit unui comunicat al CC, autoarea cererii a invocat faptul că există o suspiciune rezonabilă privind trucarea votului secret pentru funcția de președinte al Curții Constituționale.

Pentru a elucida existența împrejurărilor care ar schimba în mod esențial hotărârea, Curtea a solicitat o precizare din partea doamnei judecător Liuba Șova, pe ale cărei afirmații și-a fundamentat cererea judecătorul Domnica Manole.

"Doamna judecător Liuba Șova i-a prezentat Curții o precizare potrivit căreia, la momentul votului, domnia sa a „avut încredere în legalitatea, independența și imparțialitatea acestui proces [i.e. procesul de vot]”. Domnia sa a considerat că „rezultatul votului secret exprimat în plenul Curții este corect, legal” și a declarat că nu-l contestă și nicidecum nu-l pune la îndoială, din punct de vedere procedural", se arată într-un comunicat al CC.

„Judecătorul Liuba Șova a susținut că a primit mesaje pe telefon de la o persoană a cărei identitate nu a divulgat-o, mesaje pe care, însă, nu le-a citit înainte de procesul de vot, ci abia luni (19 august 2019), după orele de muncă. În fine, Liuba Șova a afirmat că votul nu i-a fost influențat. Curtea a considerat că, din perspectiva temporală, nu a putut fi exercitată vreo influență asupra doamnei judecător Liuba Șova, în votul exprimat pentru președinția CC. Curtea a reținut și faptul că judecătorul Liuba Șova a afirmat că a votat pentru propria ei candidatură”, se mai arată în comunicatul CC.

Mai mult, Procesul-verbal nr. 1 al ședinței judecătorilor CC din 19 august 2019, semnat de fiecare judecător al Curții, conține raportul voturilor exprimate. Astfel, judecătoarea Liuba Șova a acumulat două voturi, iar judecătorul Vladimir Țurcan a acumulat patru voturi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Voila 21.08.2019 00:18

Epoca politicii lente în mod clar a luat sfârșit.

Tarnacop 21.08.2019 05:39

Cum e tara - asa-i si "predsedataliu'CC - o facatura sovietica, conformista, smechera, hamelionica si cu iz kgbist.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md