05:22:23 17.04.2024
Stiri

Vlad Filat SPARGE TĂCEREA. Ce spune despre Plahotniuc, Ghimpu și justiția „pe întuneric”

Politică 15.03.2016 12:37 Vizualizări76721 Autor: Ziarul National
Vlad Filat SPARGE TĂCEREA. Ce spune despre Plahotniuc, Ghimpu și justiția „pe întuneric”


La cinci luni de la arestarea sa, liderul PLDM, Vlad Filat, a plasat astăzi un mesaj pe contul său de Facebook.

Politicianul vorbește, pentru prima dată de la încătușarea sa, despre cum a fost capturată R. Moldova și care sunt scopurile urmărite de Vlad Plahotniuc. De asemenea, Filat explică motivele pentru care nu a făcut deocamdată dezvăluirile promise anterior: „Precizez că după orice încercare de a declara ceva, condițiile de detenție se înăspresc brusc. Sub pretexte, bineînțeles, legale, îmi sunt organizare percheziții inopinate. Sau, având dreptul la 20 de minute de telefon pe săptămână, sunt pus în situația să aleg: vorbesc la telefon cu mama bolnavă sau aleg să aud vocea copilului meu de un an... Și asta pentru că gardianului îi e greu să apeleze la două numere de telefon. Cred că în curând în celulă va fi plasat un recidivist periculos, așa cum s-a mai întâmplat, ca să am grijă ce vorbesc data viitoare”.

Citiți în continuare tot mesajul plasat pe pagina de facebook a lui Vlad Filat:

„Astăzi se împlinesc cinci luni din ziua în care am fost încătușat. Exact acum cinci luni, în ziua arestului, am declarat că totul este o înscenare, că reținerea mea face parte dintr-un scenariu regizat în cele mai mici detalii, iar scopul adevărat este preluarea totală a puterii în Moldova.

Să facem o mică retrospectivă: Oare nu asta s-a întâmplat în aceste cinci luni?

Totul a început cu demisia lui Dorin Drăguțanu, demisie pusă la cale după o întâlnire tete-a-tete cu finul NOBIL.

După ce m-au izolat total, au demis Guvernul Streleț. Își mai amintește cineva pentru ce? Suspiciuni de corupție, parcă așa striga de la tribună purtătorul de cuvânt al partidului condus de Plahotniuc, Marian Lupu. După așa acuzații ar trebui să urmeze ceva? O anchetă, de exemplu. Măcar așa de ochii lumii. Ce a urmat? Nimic. Și nici nu putea să aibă loc ceva. Pentru că e clar pentru toți: a fost doar un pretext inventat.

Izolarea mea a dus, așa cum era de așteptat, la ruperea fracțiunii. Unii șantajați (vă amintiți dragi colegi cum îmi plângeați pe umăr că sunteți presați... apropo, v-ați rezolvat problemele?), alții cumpărați.

Într-un final, Moldova a ajuns să fie capturată în totalitate!

În tot acest timp, cel mai mare show organizat vreodată în Parlament, soldat cu reținerea mea în direct la televizor, s-a transformat într-o ședință de judecată care are loc pe întuneric, cu ușile închise și cu presa păzită de mascați înarmați cu automate.

Deși am cerut în repetate rânduri ca procesul să fie unul public, în așa fel ca fiecare dintre voi să afle adevărul, să vadă acele așa-zise probe, bâlbâielile lui Shor, ochii plecați ai judecătorilor, procurorii au încălcat din nou legea și au ținut de indicațiile transmise în șoaptă de patronul cu sediul de pe Cantermir: totul trebuie să se desfășoare cu ușile închise.

Faptul că acest proces de judecată nu este public, demonstrează clar că este vorba despre un DOSAR POLITIC. Un dosar care urmărește un singur scop: distrugerea mea și a PLDM-ului.

Fac un apel către societatea civilă. Cereți transparență. Nu lăsați ca dosarele cu o rezonanță publică atât de mare să fie judecate pe întuneric. Ori, întunericul e locul unde Plahotniuc se simte în apele lui.

Eu voi continua să lupt. Voi încerca să-mi demonstrez nevinovăția chiar dacă mi se șoptește că sentința este deja pregătită. Voi încerca să transmit mesaje, deși fiecare pas al meu este strict monitorizat, iar corespondența verificată și orice informație pe care vreau să o fac publică ajunge mai întâi pe strada Cantemir.

Și la final, o întrebare pentru cel mai mare luptător pentru adevăr. Domnule Ghimpu, ați spus că nu coborâți din copac până când Shor nu va fi arestat? Am auzit că totuși v-ați dat jos, doar că ați ajuns direct în buzunarul lui Plahotniuc. Cum e acolo? E călduț și bine?

Precizez că după orice încercare de a declara ceva, condițiile de detenție se înăspresc brusc. Sub pretexte, bineînțeles, legale, îmi sunt organizare percheziții inopinate. Sau, având dreptul la 20 de minute de telefon pe săptămână, sunt pus în situația să aleg: vorbesc la telefon cu mama bolnavă sau aleg să aud vocea copilului meu de un an... Și asta pentru că gardianului îi e greu să apeleze la două numere de telefon. Cred că în curând în celulă va fi plasat un recidivist periculos, așa cum s-a mai întâmplat, ca să am grijă ce vorbesc data viitoare”.

Dar nu-i nimic, ce nu te omoară te face mai puternic, parcă așa spun filozofii. Și, deocamdată, sunt viu”.

Mesajul a fost plasat pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat de aministratorul paginii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md