09:54:26 17.01.2019
 
Stiri

VIORILE de Reghin trec Prutul: Cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa deschide o FABRICĂ în R. Moldova

Economie 05.08.2018 12:30 Vizualizări1730 Autor: Ziarul National
VIORILE de Reghin trec Prutul: Cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa deschide o FABRICĂ în R. Moldova Radio Timișoara

„Hora Reghin”, cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa, va deschide o fabrică în Fetești, raionul Edineț.

Potrivit deputatului din Parlamentul României, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Constantin Codreanu, filiala producătorului din România va fi deschisă în nordul R. Moldova „în câteva zile”, după ce viitorii angajați din stânga Prutului au petrecut trei luni la fabrica din Reghin.

„Noua întreprindere cu capital românesc din județul Mureș va produce viori și violoncele. Cei peste 20 de angajați sunt foști constructori, șoferi și electricieni din localitate, care s-au înscris la cursuri gratuite de recalificare. Aceștia au stat timp de trei luni la fabrica mare din Reghin, ca să învețe meseria de lutier. 22 de lucrători vor lucra la o singură vioară, până când va căpăta forma. Dar de un violoncel, mult mai complex, se va ocupa un singur meșter. În fiecare zi, vor ieși pe poarta fabricii 20 de viori și 6 violoncele. Instrumentele făcute în fabrica din Basarabia vor merge apoi în România, la Reghin, pentru vopsire și acordare, înainte să fie scoase la vânzare. Treptat, „Hora Reghin” vrea să dubleze numărul de angajați ai secției sale basarabene”, a anunțat Constantin Codreanu.

Fabrica de viori din Reghin, căruia i se mai spune și „orașul viorilor”, produce anual până la 120 de mii de instrumente muzicale, 90% dintre sunt exportate în majoritatea statelor lumii. Fabrica are o vechime de peste 67 de ani.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md