01:03:18 06.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Tranzacții dubioase cu metale feroase și neferoase în R. Moldova: Oamenii legii anunță destructurarea unei scheme de spălare de bani

Anticorupție 11.09.2019 12:44 Vizualizări732 Autor: Ziarul National
VIDEO // Tranzacții dubioase cu metale feroase și neferoase în R. Moldova: Oamenii legii anunță destructurarea unei scheme de spălare de bani


Colectau, cumpărau și vindeau metale feroase și neferoase, dar nu indicau nici cantitățile, nici sumele reale în documentele firmei.

Oamenii legii anunță că au destructurat un grup infracțional organizat care ar fi pus la cale o schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari, prin introducerea unor date denaturate în actele de contabilitate, financiare și bancare, ce țineau de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportarea resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase.

Potrivit Poliției, în perioada 2017 - iulie 2019, mai multe persoane au pus în funcțiune un sistem fraudulos de tăinuire a originii şi legalizării metalelor de o provenienţă dubioasă, prin camuflarea preţului de livrare și achiziţie, fapt ce a generat obținerea unor venituri ilicite în proporţii deosebit de mari.

Pe 9 septembrie curent, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și SPIA a MAI au efectuat 14 percheziții la domiciliile și entitățile economice pe care le gestionau cei din grup și au ridicat documente care vizează tranzacții dubioase, agende, telefoane mobile și suporturi electronice etc.

În acest caz a fost inițiată cauze penale pentru „spălarea banilor în proporții deosebit de mari” și „folosirea documentelor oficiale false”, iar cei găsiți vinovați riscă închisoare de la 5 la 10 ani, amenzi de până la 800 000 de lei și lichidarea entităților economice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md