VIDEO // Reprezentanții bisericii ruse la Bălți: A dat jurământul călugărului, dar ar avea copii, nepoți și este putred de bogat. Nordnews îl prezintă pe fiul secret al episcopului Marchel
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care a participat recent la o conferință organizată de un institut bănuit de legături cu FSB, ar fi încălcat jurământele date în calitate de monah. Mai exact, pentru a deveni călugăr, reprezentantul bisericii ruse în R. Moldova a dat, acum 35 de ani, trei jurăminte - cel al castității, cel al sărăciei și cel al ascultării.
Totuși, acum 30 de ani, se năștea fiul episcopului, Roman Tîșchevici, angajat în prezent la Biroul Vamal Nord, arată Nordnews într-o investigație.
Acum 30 de ani, Marchel era secretar-vicar la Bălţi și ar fi avut o relație interzisă cu Tatiana Tîșchevici, în urma căreia s-a născut, pe 22 iulie 1994, fiul lor Roman Tîșchevici. Băiatul a fost crescut de tatăl vitreg Iurie, de la care a preluat numele de familie.
Totuși, arată Nordnews, episcopul Marchel a avut întotdeauna grijă de Roman. În copilărie, acesta îl lua cu el la slujbe și, când se îmbolnăvea, îl ducea la medici.
Citește și: VIDEO // Episcopul Markel recidivează: Admiratorul lui Stalin oferă la Bălți, în limba rusă, lecții despre „limba moldovenească” și atacă partenerii de dezvoltare ai R. Moldova
Cu susținerea tatălui său, Roman Tîșchevici a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, lucrând ulterior la penitenciar, în Departamentul juridic al Primăriei Bălți și, mai recent, ca inspector vamal la Biroul Vamal Nord, în Departamentul de analiză a riscurilor.
Asemănare izbitoare între fotografiile lui Marchel din tinerețe, când slujea în armata sovietică, și cele ale lui Roman Tîșchevici. Sursa colaj: Nordnews
CITIȚI și VIDEO // Episcopul Marchel de la Bălți, considerat UNELTA Kremlinului în R. Moldova, declarații HALUCINANTE la adresa României și Mitropoliei Basarabiei. Acesta îl glorifică pe criminalul STALIN, din ordinul căruia au fost distruse mii de biserici
Deși relația dintre Roman și tatăl său Marchel este învăluită în mister, cei doi au fost văzuți împreună la diverse evenimente religioase. De exemplu, pe 22 iunie, cei doi au participat împreună la Prăznuirea Fericitei Agafia de la mănăstirea Cușelăuca, unde Roman îi purta tatălui său cufărul cu straie și podoabe bisericești. La acest eveniment Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Sfânta Mănăstire cu hramul Adormirea Maicii Domnului.
Sursa: https://www.facebook.com/ioan.mosnegutu.1
Relația specială dintre Marchel și Roman, un băiat crescut la Șoldănești, este scoasă în vileag și de faptul că mai multe proprietăți ale episcopului, inclusiv o casă de peste 300 de metri pătrați din municipiul Bălți, mai multe terenuri, dobândite când fiul era funcționar la Primăria Bălți, dar și mai multe „Mercedes”-uri de lux, au fost trecute pe numele actualului inspector vamal chiar de către cel care adepus jurământul sărăciei, în calitate de călugăr.
Totodată, călugărul-tată, Marchel Mihăiescu, îi dă și mobila din casă familiei lui Roman, care l-a făcut bunic. Descoperire a fost făcută de reporterii de la Nordnews, care au comparat imagini de acum cinci ani din casa lui Marchel cu cele postate astăzi de soția lui Roman pe rețelele de socializaere.
Nici Marchel, nici Roman Tîșchevici nu au negat relația specială dintre ei. Aceștia au evitat să le dea un răspuns tranșant reporterilor de Nordnews.
CITIȚI și PREMIERĂ // Patriarhia Moscovei RECUNOAȘTE identitatea și unitatea lingvistică moldo-română: „Aviz episcopului Marchel, piosului Dodon și bandiților de la Tiraspol”
„Sunteți homosexual?”, a „răspuns” episcopul Marchel atunci când a fost întrebat dacă are un fiu, iar Tîșchevici a invocat faptul că este la serviciu și „nu are când” să răspundă.
Precizăm că Markel, un fidel slujitor al bisericii ruse în R. Moldova, este un personaj controversat în peisajul bisericesc autohton. Acesta l-a elogiat public de dictatorul Stalin, care a lichidat majoritatea bisericilor din Basarabia, a sfidat legea agățând de „Mercedes”-ul său de lux panglica „Sf. Gheorghe”, interzisă în R. Moldova, a susținut cauza „limbii moldovenești” în asentimentul propagandei rusești și a atacat-o josnic pe președinta Maia Sandu, numind-o „stearpă”, atunci când aceasta candida împotriva prorusului Igor Dodon la prezidențialele din 2016, făcând pentru socialist campanie electorală. Ulterior, Dodon l-a decorat pe Markel cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul”.
Vedeți mai multe detalii în investigația Nordnews
DOC // „R. Moldova își merită pe deplin locul în familia europeană”: Declarația comună semnată de miniștrii de Externe ai României, Franței, Germaniei și R. Moldova, după cea de-a cincea conferință a Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova
Rusia, nemulțumită de numărul de secții de vot deschise de R. Moldova pe teritoriul său la alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la UE, care vor avea loc pe 20 octombrie
Fond de DEZVOLTARE și solidaritate pentru sectorul agricol din R. Moldova. Dorin Recean, în cadrul Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova: „Cu sprijinul țărilor partenere și prietene punem bazele unei creșteri substanțiale și pe termen lung”