03:00:40 21.07.2024
Stiri

Preoți și un episcop, care în campania electorală prezidențială au lansat acuzații la adresa Maiei Sandu, au fost DECORAȚI de Igor Dodon

Politică 16.07.2017 11:32 Vizualizări9819 Autor: Ziarul National
Preoți și un episcop, care în campania electorală prezidențială au lansat acuzații la adresa Maiei Sandu, au fost DECORAȚI de Igor Dodon Facebook//Igor Dodon


Șeful statului Igor Dodon a decorat ieri un grup de 17 preoți, inclusiv episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, dar și alte trei fețe bisericești care în campania electorală prezidențială au ieșit într-o conferință de presă și au îndemnat lumea să nu voteze pentru Maia Sandu, deoarece ar fi „stearpă”.

Cu prilejul marcării zilei canonizării voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, cele 17 fețe bisericești au primit Ordinul „Bogdan Întemeietorul”, „Ordinul de onoare” și „Meritul civic” din partea președintelui Dodon, care în campania electorală prezidențială a fost susținut în mod deschis de preoții Mitropoliei Moldovei.

„Astăzi (ieri n.r.) este ziua canonizării voievodului moldovean Ștefan cel Mare, numit și „atletul lui Hristos”, un apărător ferm al religiei creștine și un înălțător de mănăstiri. Îmi face o deosebită plăcere ca în ziua canonizării lui Ștefan cel Mare, să înmânez decorații de stat la 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, inclusiv unor preoți din Găgăuzia, din Transnistria. Religia creștină ne unește, iar noi trebuie să fim uniți în jurul ei”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” i-a fost acordat episcopului de Bălţi şi Făleşti, Marchel, care în ultimele zile ale campaniei electorale prezidențiale a îndemnat vineri creştinii din R. Moldova „să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să se prezinte la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale pe 13 noiembrie şi să nu o aleagă pe candida proeuropeană Maia Sandu, spunând că ea prezintă un „pericol pentru Biserică” şi că ar fi „stearpă”.

Preoţii, în frunte cu Episcopul Marchel, au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moral sănătos, aşa cum, în opinia lor, este candidatul prorus Igor Dodon.

Cele patru fețe bisericeștim care au fost prezente în conferința de presă din anul 2016, apar și în poza de grup, alături de Igor Dodon
Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md