19:30:14 04.08.2021
 
Stiri

VIDEO // Pe timp de pandemie ca la RĂZBOI: Blindate și soldați ÎNARMAȚI, pe străzile din Chișinău

Social 24.03.2020 16:11 Vizualizări2976 Autor: Ziarul National
VIDEO // Pe timp de pandemie ca la RĂZBOI: Blindate și soldați ÎNARMAȚI, pe străzile din Chișinău


Deși au anunțat că cetățenii R. Moldova nu vor putea ieși fără motiv din case începând cu 25 martie curent, pentru a stopa extinderea pandemiei de COVID-19, autoritățile au scos de astăzi blindatele și soldații înarmați pe străzile Chișinăului. Vehiculele militare au fost plasate în mai multe intersecții din capitală.

„Vom fi la dispoziția colegilor de la MAI și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Împreună cu factorii de decizie și persoanele responsabile de planificarea operațională vom decide cum să intervenim în cel mai rapid mod în locurile în care prezența noastră este necesară și situația este mai îngrijorătoare”, a declarat astăzi ministrul Apărării, Alexandru Pânzari.

În cadrul unui eveniment desfășurat astăzi la Ministerul Apărării, generalul Igor Gorgan a menționat că, în acest moment, Armata Națională este pregătită să intervină cu un număr total de peste 1 500 de militari și circa 160 de unități de tehnică de asigurare pentru patrulări în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri, inclusiv parcuri, terenuri de agrement și alte zone aglomerate pe întreg teritoriul țării.


Menționăm că, ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a decis interzicerea, începând cu data de 25 martie curent, aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. Astfel, persoanele vor avea interdicția de a se afla în spații publice fără necesitate strigentă, cu excepția deplasărilor la serviciu, accesul la asistență medicală, asigurarea cu produse alimentare și alte motive justificate, iar Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării vor asigura respectarea acestei decizii.

Anterior, Armata Națională a intervenit cu unități de tehnică și efectiv pentru a asigura transportarea lucrătorilor medicali la serviciu și spre casă, iar ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat spre casă pacienții care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Cernavca ian 24.03.2020 18:34

Mai aveți de dus poporul in Eduard?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md