17:13:18 25.02.2024
Stiri

VIDEO // Noi detalii despre CORUPEREA deputaților. Candidatul la funcția de președinte al R. Moldova care ar fi REFUZAT 2 000 000 de euro de la Plahotniuc: „Le-am spus că NU sunt marfă, că nu mă VÂND”

Actualitate 02.10.2020 12:30 Vizualizări3142 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi detalii despre CORUPEREA deputaților. Candidatul la funcția de președinte al R. Moldova care ar fi REFUZAT 2 000 000 de euro de la Plahotniuc: „Le-am spus că NU sunt marfă, că nu mă VÂND” Captură


Candidatul PLDM la funcția de președinte, Tudor Deliu, s-a lansat astăzi în campania electorală. La eveniment, care a avut loc în satul Malcoci, raionul Ialoveni, localitatea sa de baștină, au participat săteni și colegii săi. În cadrul evenimentului s-a vorbit și despre faptul că, în anii 2015-2016, atunci când mai mulți deputați liberal-democrați au părăsit fracțiunea și au semnat pentru Vlad Plahotniuc premier, s-a încercat și coruperea lui Tudor Deliu, doar că acesta a rezistat tentației de a se pricopsi cu 2 000 000 de euro.

În cadrul evenimentului de lansare, Tudor Deliu a explicat de ce a decis să se lanseze în campanie în localitatea sa de baștină: „De ce Malcoci? Pentru că aici este leagănul copilăriei, cărările bătătorite către școală și oamenii de la care am învățat multe”.

De semenea, candidatul PLDM a promis că, în calitate de președinte, va respecta întocmai Constituția și că în campanie nu le va promite cetățenilor lucruri pe care nu poate să le facă șeful statului și nu țin de competența sa.

„Nu am fost și nu voi fi omul care caută beneficii și facilități. În funcția de președinte nu voi accepta tulburarea ordinii publice cu mașini cu girofar, nu voi accepta pază cu zeci de bodyguarzi. Eu nu vreau să fiu păzit de cei care m-au ales. Vreau să fiu așa cum am fost și sunt, un om printre oameni. Voi refuza aceste facilități așa cum am refuzat să-mi vând onoarea și demnitatea când am fost deputat. Oligarhul nu avea cu ce mă șantaja și au încercat să mă cumpere. Le-am spus că Deliu nu este marfă, că Deliu nu se vinde”, a precizat candidatul la funcția de președinte.

Vicepreședintele formațiunii, primarul de Leova, Alexandru Bujorean, a oferit mai multe detalii, în premieră, despre tentativa de cumpărare a lui Tudor Deliu.

„Domnul Deliu, domnul președinte, a dat mereu dovadă de verticalitate și nu a fost purtat de vânturile politice. Pe Tudor Deliu nu-l cunoaștem doar noi, dar și oponenții noștri, oamenii fostului regim, oamenii lui Plahotniuc, însuși Vlad Plahotniuc. Acesta a încercat să-i cumpere devotamentul domnului Deliu cu 2 000 000 de euro. Nu i-a reușit acest lucru”, a punctat Bujorean.

Și liderul PLDM, Vlad Filat, i-a mulțumit lui Tudor Deliu că a fost alături de el și că a reușit să păstreze unitatea formațiunii. „Vă mulțumesc că, în momentele grele pentru mine, ați fost alături. Lăturași au fost mai mulți... Ați făcut tot posibilul ca PLDM să fie astăzi viu. Avem în țara asta mulți curajoși pe rețelele de socializare, pe la coffe break-uri, dar nu și atunci când e ne voie să aperi țara cu arma în mână. Tudor Deliu întrunește toate calitățile ca să fie un președinte bun pentru R. Moldova”, a conchis liderul liberal-democraților.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md