04:30:15 25.07.2024
Stiri

Liderul PLDM, care NU se regăsește în lista electorală a Blocului „ACUM”, sparge TĂCEREA: „Nu sunt persoana care să mă UMILESC pentru a obține ceva”

Politică 30.12.2018 16:41 Vizualizări11450 Autor: Ziarul National
Liderul PLDM, care NU se regăsește în lista electorală a Blocului „ACUM”, sparge TĂCEREA: „Nu sunt persoana care să mă UMILESC pentru a obține ceva” privesc.eu


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, nu știe, deocamdată, dacă se va regăsi pe lista electorală a Blocului „ACUM” sau într-o circumscripție electorală, chiar dacă formațiunea pe care o conduce a acceptat să se retragă din cursa electorală în favoarea sprijinirii construcției politice conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase.

Tudor Deliu a recunoscut că a avut o opinie separată la Consiliul Politic al PLDM, atunci când s-a decis sprijinirea Blocului „ACUM”. „Nu e vorba că am fost împotrivă. Eu am fost de altă părere. Eu, Tudor Deliu, de când mă cunosc, am fost omul echipei. Și tot timpul m-am conformat deciziilor luate de echipa cu care activez. Nu am încercat să impun părerea mea. Eu am încercat să vin cu argumente că, totuși, PLDM ar trebui să se înregistreze în calitate de concurent electoral. Neînregistrarea în calitate de concurent electoral are mai multe laturi negative. Am venit cu o propunere, care credeam că va fi acceptată. Să ne înregistrăm în calitate de concurent electoral, dar să nu venim cu o listă națională. Să înregistrăm unii candidați pe unele circumscripții, acolo unde credeam că avem cele mai mari șanse de a obține victorie. Dar lucru acesta nu s-a acceptat”, a declarat Deliu într-un interviu pentru Unimedia.info.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, mai ales că numele lui nu se regăsește în lista națională a Blocului „ACUM”, Tudor Deliu a punctat: „Nu m-am decis. Eu nu m-am decis ce voi face pe viitor. Nu exclud că vor fi modificări și în listă. Codul Electoral prevede că pot fi operate modificări cu 14 zile înainte de alegeri. Eu sunt persoana care niciodată nu m-am dus să cer. Nu sunt persoana care să mă umilesc pentru a obține ceva”.

Liderul PLDM nu știe nici de ce pe lista „ACUM” sunt doar două persoane de la partidul pe care îl conduce. „E greu de răspuns la această întrebare, pentru că eu nu am un răspuns. Persoanele au trecut printr-un concurs de meritocrație. Din partea PLDM nu a făcut parte niciun membru a partidului, nu știu care au fost deciziile adoptate. Dar așa a fost decizia, noi ne-am conformat deciziilor luate”.

Președintele liberal-democraților a mai adăugat că nu cunoaște candidații Blocului „ACUM” în circumscripții, cu unele excepții. „Nu le cunosc, cunosc doar unele persoane unde vor candida. De la PLDM o să fie cel puțin patru persoane, care vor candida în circumscripții. Va fi domnul Iurie Țap. Posibil că va candida la Florești, la baștina dumnealui. Domnul Viorel Cibotaru, Ion Terguță, doamna Maria Ciobanu. Doi se regăsesc și în listă, dar și în circumscripții”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md