05:19:33 20.09.2019
 
Stiri

VIDEO // Maia Sandu explică de ce Blocul „ACUM” nu acceptă de funcția de PREMIER propusă de PD

Politică 15.03.2019 11:19 Vizualizări4696 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu explică de ce Blocul „ACUM” nu acceptă de funcția de PREMIER propusă de PD

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că funcția de premier este cea mai importantă în R. Moldova, însă crede că în actualele condiții această pârghie „înseamnă foarte puțin”. Declarațiile au fost făcute în contextul ofertei făcute ieri de Partidul Democrat (PD) la adresa Blocului „ACUM” – funcția de prim-ministru și asumarea guvernării.

Potrivit Maiei Sandu, reprezentanții PD ar fi lipsiți de consecvență, după ce au propus Blocului „ACUM” funcția de premier. „Parcă spuneau anterior că cei din opoziție sunt nocivi, periculoși pentru țară. Ne-au acuzat de trădare de patrie și au tot speriat oamenii că va fi haos, dacă ajungem la guvernare. Acum ei vin și spun că suntem buni și oferă Blocului „ACUM” funcția de premier”, a declarat politiciana la emisiunea „Puterea a patra”, de la N4.

Citește și: Mutare DECISIVĂ făcută de PD. Democrații oferă Blocului „ACUM” funcția de PRIM-MINISTRU: „Suntem flexibili, îi așteptăm la discuții”

Maia Sandu, care în 2015 a fost la un pas să ajungă premier sprijinit de PLDM, PD și PL, afirmă că în actualele condiții funcția de premier nu înseamnă prea multe: „În momentul când tot sistemul judecătoresc, toate organele de drept, cele mai importante instituții ale statului sunt controlate dintr-un singur punct, atunci poziția de prim-ministru înseamnă foarte puțin”.

Aceasta i-a îndemnat pe democrați să nu amâne până luni ședința Consiliului executiv al formațiunii, pentru a lua altă decizie. „Am înțeles că PD se va convoca luni în ședință și va decide ce va face mai departe. Noi le spunem să nu amâne ședința și s-o convoace mâine (astăzi n.r.)”, a conchis Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Teodor 15.03.2019 11:45

Maia nu vrea sa recunoasca ca PAScuDA nu este in stare sa conduca o institutie, mai ales guvernul.

timofei 15.03.2019 11:51

Isi indreptateste lenoseala si ignoranta fata de problemele oamenilor.

Ion 15.03.2019 11:53

Problema nu e în situație creată problema este în ceia ce fac ăștia din ACUM, sau mai precis nu fac și nu vor face nimic astefel trădînd încredere și votul celor ce au crezut în poveștile lor

Aurel 15.03.2019 12:55

Cel care nu vrea, tot timpul găsește diferite motive. E clar ei nu or să-și asume Guvernarea nu vor să lucreze pentru cei care i-au votat.

Mihai 15.03.2019 13:05

Maia ceea nu vrea, cealalta nu vrea... Dar atunci pentru ce au ales-o oamenii, ca ea sa faca minzuri peste minzuri?

realist 15.03.2019 14:27

Nu accepta pentru ca sunt niste lenosi si nu vor sa munceasca

Victoria 15.03.2019 19:55

Bleaaa, câte fabrice de troli are proxenetul?

Mugur 17.03.2019 11:07

draga Maia si Andrei. Numai in coalitie cu PD veti putea avea rol concret in politica Moldovei, ca agent pozitiv, constrangand PD la ce vreti voi. De nu, raman vorbe si strigate de opozitie pe strazi si in parlament. Vorbe..Treziti va la realitate!!!

George 17.03.2019 14:59

Teodor: Și de ce ar trebui, adică, Maia, să recunoască ceva în fața cuiva, mai ales față de cine, Teodoare!? Ea a dat dovadă de mai multe decât te crezi tu a fi. Parlamentul trebuie condus de PAS și cu DA ! – E convingerea mea. Iar tu rămâi acolo cu PAScuDA pe limba-ți, că-i nume pt tine potrivit! timofei și realistul: Ce hărnicuți mai sunteți! Se umflă și crapă hărnicia din voi!! Dacă sunteți doi, dar am impresia că sunteți unul și acelaș! Aceleași greșeli în comentarii! Beliți mai bine ochii la mai mulți parlamentari! Ignoranți față de problemele oamenilor sunt ei! Luați-l și pe Candu, că nimic n-a adus la rezolvarea problemelor oamenilor. Ioane: “ăștea din ACUM” fac multe, bade! Fii sigur! Dacă n-ai văzut poveștile ălora de mai înaunte de ei, și le-ai crezut că-s adevărate, apoi viața reală, tu doar ți-o închipui! Dar “ăștea din ACUM” spun adevărul care te curmă personal, poate!? Dar cinstiți, onești și cu o responsabilitate maximă pt tot ceea ce fac și față de toți acei ce i-au votat, garantez că sunt. Aurele: Dar de ce să-și asume guvernarea!? Cei ce i-au votat, i-au votat pt altceva! Nu pricepi? Întreabă-l pe moș Vasile de la plug și-ți va spune. “Cel care nu vrea, găsește motive” Ce nu vrea Maia!? Se vede că n-ai înțeles nici o boabă! Și de ce ar vrea, ceea ce-ți pare ție că ar trebui să vreaQ!? Să fie în gașcă cu bâdlanii, infractorii de stat!? Mihai: Aici nu e chestia de mânzuri! Oare nu pricepi? Anume vrea aceea pt ce au ales-o oamenii! Ea știe mai bine pt ce au ales-o oamenii. Îmi permit toate acestea fc văd că Ziarul nițional a adunat subiectiv comentariile. Și-mi permit, odată ce au ieșit băieții în public. Asta nu-i face onoare! Mugur: Numai în coaliție cu PD ar putea să-i constrângă cum vor ei!? “Numai în coaliție cu PD veti putea avea rol concret în politica Moldovei . . .” Au-u-u, Mugure! Ei deja au rolul care-l au în politica Moldovei! Merită PD-ul să și-l caute! Simt bâja, cei de la PD, de aia le propun aderare cu ademenire celor din ACUM.

da 20.03.2019 15:25

corect spune,ca neavind sustinerea ue si sua

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md