21:08:17 17.06.2024
Stiri

VIDEO // „Loteria Națională – Avem GRIJĂ de Dumneavoastră” – o nouă campanie socială cu ajutoare pentru mai mult de 2000 de familii

Actualitate 31.07.2020 11:49 Vizualizări2754 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Loteria Națională – Avem GRIJĂ de Dumneavoastră” – o nouă campanie socială cu ajutoare pentru mai mult de 2000 de familii


Situația legată de pandemia coronavirusului de tip nou rămâne destul de tensionată în Republica Moldova, în pofida eforturilor depuse de autorități, dar și de societate pentru a diminua și depăși efectele negative ale acesteia. Cei mai afectați sunt vârstnicii, familiile cu copii, persoanele cu nevoi speciale, mai ales din sate.

Iată de ce Loteria Națională revine cu o nouă campanie socială. De luni, echipa Loteriei Naționale va merge prin sate, ca să transmită autorităților locale câte 100 de pachete alimentare pe zi pentru oamenii ce au nevoie de suport.

Campania „Loteria Națională – Avem grijă de Dumneavoastră” se va desfășura în luna august, pe durata restricțiilor legate de COVID-19, anunțate de autorități. Estimativ, peste 2000 de familii vor primi ajutor din partea Loteriei Naționale.

Localitățile beneficiare vor fi alese prin tragere la sorți, săptămânal, cu ajutorul unui sistem electronic certificat, bazat pe numere aleatorii. În urma primei extrageri, au fost selectate cinci sate pentru perioada 3-7 august:

Maramonovca, raionul Drochia

Lunga, raionul Florești

Cornești, raionul Ungheni

Bușila, raionul Ungheni

Meșeni, raionul Rezina

Cele 100 de seturi oferite pentru fiecare sat vor conține produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți. Autoritățile locale vor decide cine va primi acest ajutor din partea Loteriei Naționale. Totodată, primăriile vor primi câte 20 de litri de carburanți, ca să ducă ajutoarele la poartă fiecărui beneficiar.

Amintim că în perioada 17 aprilie – 16 mai, pe durata stării de urgență, în jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale. În cadrul campaniei „Stați acasă, noi vă ajutăm”, echipa Loteriei a mers prin 41 de sate și a oferit seturi cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți pentru vârstnici, persoane cu dizabilități și familii cu mulți copii. În cadrul campaniei, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md