11:45:15 15.08.2020
 
Stiri

VIDEO // „Loteria Națională – Avem GRIJĂ de Dumneavoastră” – o nouă campanie socială cu ajutoare pentru mai mult de 2000 de familii

Actualitate 31.07.2020 11:49 Vizualizări1490 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Loteria Națională – Avem GRIJĂ de Dumneavoastră” – o nouă campanie socială cu ajutoare pentru mai mult de 2000 de familii


Situația legată de pandemia coronavirusului de tip nou rămâne destul de tensionată în Republica Moldova, în pofida eforturilor depuse de autorități, dar și de societate pentru a diminua și depăși efectele negative ale acesteia. Cei mai afectați sunt vârstnicii, familiile cu copii, persoanele cu nevoi speciale, mai ales din sate.

Iată de ce Loteria Națională revine cu o nouă campanie socială. De luni, echipa Loteriei Naționale va merge prin sate, ca să transmită autorităților locale câte 100 de pachete alimentare pe zi pentru oamenii ce au nevoie de suport.

Campania „Loteria Națională – Avem grijă de Dumneavoastră” se va desfășura în luna august, pe durata restricțiilor legate de COVID-19, anunțate de autorități. Estimativ, peste 2000 de familii vor primi ajutor din partea Loteriei Naționale.

Localitățile beneficiare vor fi alese prin tragere la sorți, săptămânal, cu ajutorul unui sistem electronic certificat, bazat pe numere aleatorii. În urma primei extrageri, au fost selectate cinci sate pentru perioada 3-7 august:

Maramonovca, raionul Drochia

Lunga, raionul Florești

Cornești, raionul Ungheni

Bușila, raionul Ungheni

Meșeni, raionul Rezina

Cele 100 de seturi oferite pentru fiecare sat vor conține produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți. Autoritățile locale vor decide cine va primi acest ajutor din partea Loteriei Naționale. Totodată, primăriile vor primi câte 20 de litri de carburanți, ca să ducă ajutoarele la poartă fiecărui beneficiar.

Amintim că în perioada 17 aprilie – 16 mai, pe durata stării de urgență, în jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale. În cadrul campaniei „Stați acasă, noi vă ajutăm”, echipa Loteriei a mers prin 41 de sate și a oferit seturi cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți pentru vârstnici, persoane cu dizabilități și familii cu mulți copii. În cadrul campaniei, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md