22:59:24 21.01.2019
 
Stiri

VIDEO // Lacrimi de fericire pentru paraolimpicii moldoveni. ȘASE medalii la cele mai PUTERNICE jocuri din lume

Sport 05.08.2015 16:57 Vizualizări4476 Autor: Ziarul National

Selecționata R. Moldova Special Olympic a cucerit șase medalii, patru de aur și două de argint, la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care au avut loc la Los Angeles, SUA. La revenirea acasă, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, delegaţia Moldovei a fost întâmpinată de către ministrul Tineretului și Sportului, Loretta Handrabura, vicepreședintele FMF, Ruslan Berzoi, și președintele Federației de Tenis, Marina Tauber.

Două medalii de aur au fost luate de tenismanii noștri, care în premieră au participat la competiția organizată o dată în patru ani.

În componența selecționatei la tenis au intrat Pavel Ivanov, Victor Vleju, Rimma Cucu și căpitanul și antrenoarea Olga Cosic. Eroul principal a devenit Pavel Ivanov, tenismanul cu nevoi speciale care a câștigat aurul atât la proba simplu, cât și la dublu. „Competițiile la tenis s-au desfășurat în cinci diviziuni, în funcție de nivelul de pregătire a sportivilor (2, 3, 4, 5 și 5+). Pe parcursul a două zile s-au jucat meciuri preliminare în cursul cărora tenismenii erau repartizați pe ligi. Pavel a ajuns în Liga 4 atât la proba de simplu, cât și la cea de dublu”, povestește antrenoarea Olga Cosic.

În finala probei de simplu, Pavel Ivanov l-a învins pe sportivul din SUA, Eric Ciana. La proba de dublu, Pavel a evoluat împreună cu Victor Vleju în diviziunea „Unified Doubles Level 4” (sportivii cu nevoi speciale alături de oameni obișnuiți). În duelul pentru medalia de aur, echipa din R. Moldova a învins echipa din Insulele Virgine. „Suntem mândri de evoluția lui Pavel! Acest rezultat remarcabil la cea mai mare competiție din lume, în special luând în considerare că tenismanii noștri au participat pentru prima dată!”, a mai adăugat Cosic.O medalie de aur a luat și selecționata de fotbal feminin. O altă medalie de aur a fost cucerită la natație, iar două de argint - la tenis de masă.

La Jocurile Mondiale Special Olympics au participat mai mult de 7 000 de sportivi din aproximativ 177 de țări din lume. În 2015, Jocurile Mondiale au fost la ediția a 14-a. R. Moldova a fost reprezentată la Jocurile Mondiale Special Olympics de către 13 sportivi.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md