13:41:25 19.06.2018
 
Stiri

VIDEO // Inspectoratul General al Poliției vrea să IMPLEMENTEZE în R. Moldova metoda „Autobuzul pe picioare”. Cum funcționează

Social 12.02.2018 13:19 Vizualizări3948 Autor: Ziarul National
VIDEO // Inspectoratul General al Poliției vrea să IMPLEMENTEZE în R. Moldova metoda „Autobuzul pe picioare”. Cum funcționează captură

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, propune o nouă metodă în vederea sporirii siguranței copiilor, atunci când aceștia se deplasează la școală. Acesta a fost peste hotarele R. Moldova și s-a documentat cum funcționează metoda „Autobuzul pe picioare”.

„În contextul campaniei inițiate și promovate de Poliția Națională în vederea sporirii siguranței copiilor noștri, vă prezint metoda „Autobusul pe picioare” - unul dintre pilonii proiectului „Bunicii grijulii”, care are drept scop însoțirea în drumul spre școală a copiilor de către bunicii grijulii. Copiii sunt așteptați într-un anumit interval de timp și locație, pentru ca ulterior să fie organizați și să pornească spre școală, însoțiți de doi bunici grijulii, care aleg cea mai sigură cale pentru micii prieteni”, scrie Cavcaliuc pe pagina sa de facebook.

Potrivit acestuia, traseul până la destinație nu este prea lung și poate fi parcurs într-un timp relativ scurt, iar copiii beneficiază, totodată, și de o plimbare la aer curat și comunică între ei.

„Prin urmare, atât această metodă, cât și proiectul „Bunicii grijulii” în ansamblu, suportă un șir de beneficii. Copiii sunt protejați de pericole în drum spre școală, comunică între ei și fac mișcare fizică benefică, iar părinții își pot planifica ziua, economisind astfel timp. De asemenea, bunicii grijulii au ocazia să se simtă tineri și să fie utili pentru societate, indiferent de vârsta pe care o au”, este concluzia acestuia.

Deocamdată, nu se știe când va fi implementată această metodă în R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md