12:25:15 12.08.2020
 
Stiri

VIDEO // În GENUNCHI, la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului: „Rusia fascistă a ocupat Basarabia”

Social 23.08.2019 19:31 Vizualizări3758 Autor: Ziarul National
VIDEO // În GENUNCHI, la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului: „Rusia fascistă a ocupat Basarabia” Vlad Bilețchi


Românii din Basarabia s-au adunat, în seara zilei de 23 august, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului pentru a condamna Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat acum 80 de ani, când spațiul dintre Prut și Nistru a fost alipit la URSS.

Oamenii au venit cu lumânări și cu pancarte, iar pe unul dintre ele era scris: „Rusia fascistă a ocupat Basarabia”.Istoricul Ion Varta a trecut în revistă ororile regimului stalinist și victimele făcute de acesta în Basarabia, după 1940.

Prezent la eveniment, deputatul de la București, a îndemnat mulțimea să facă un gest simbolic - să îngenuncheze, la fel cum au făcut-o bucureștenii, atunci când au aflat că Basarabia a fost ruptă de la România.

„Suntem astăzi la 80 de ani de la un eveniment care a sfârtecat trupul României și ne-a împărțit în două state românești. (...) ReUnirea este inevitabilă”, a spus Codreanu.

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a explicat că poporul român nu poate fi reunit deocamdată, din cauza celor cărora le convine statalitatea R. Moldova, pentru că îi asigură cu fotolii.

Potrivit lui Bilețchi, Pactul Ribbentrop-Molotov este unul „odios”, pentru că a rupt o bucată din teritoriul României și au urmat deportările, foametea, persecuțiile: „Asta este eliberare?”.

Ulterior, participanții la mitingul de comemorare au plecat în marș până la Ambasada Rusiei pentru a transmite mesajul că „R. Moldova nu mai este o gubernie rusească”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

vasile 23.08.2019 22:54

Unde va este demnitatea moldovenilor? Nici sa filmati nu va dus mintea so faceti! Sa vedeti maime pidarii cum va face agitatie,si ce demnidari va promova! Va fi tot neamul de lepadaturi,betivani,antiromani sipatrioti pentru Stefan.

Dan Cartenie 29.08.2019 16:32

În timp ce o minoritate (românească) stă în genunchi în fața statuii marelui domnitor, o majoritate mancurtizată stă în genunchi în fața votcii stalinskaia.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md