00:47:12 27.01.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // Motivare FINANCIARĂ pentru performanțe: A.S.I.C.S. a oferit PREMII importante luptătorilor moldoveni: „Este un ajutor benefic și care a venit anume unde și când trebuie”

Actualitate 11.08.2022 14:38 Vizualizări3082 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Motivare FINANCIARĂ pentru performanțe: A.S.I.C.S. a oferit PREMII importante luptătorilor moldoveni: „Este un ajutor benefic și care a venit anume unde și când trebuie”


Luptătorii moldoveni, care la campionatele europene din acest an au cucerit medalii de aur, argint și bronz, au fost premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Cecurile pentru 10 000 de lei (aur), 7 000 de lei (argint) și 5 000 de lei (bronz) au fost înmânate în debutul Campionatului R. Moldova la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane.„Avem convingerea că inclusiv datorită contribuției noastre, ați reușit, mulți dintre voi, performanțe foarte frumoase și ați urcat pe podiumul de premiere la competiții internaționale de prestigiu”, a declarat președintele Consiliului asociației, Alexandru Gîscă.Potrivit lui, A.S.I.C.S. a oferit în 2022 un suport financiar de peste 500 de mii de lei pentru luptătorii moldoveni.
Importanța ajutorului financiar pentru sportivi a fost subliniată și de către președintele Federației de Lupte din R. Moldova, Ivan Gheorghiu.„Este vorba de bani acordați sportivilor pentru rezultatele lor. O motivație pentru luptători și un suport pentru pregătirea lor de turnee și competiții mari. Este un ajutor benefic și care a venit anume unde trebuie - a venit la sportivi și antrenori pentru merite”, a explicat Ivan Gheorghiu.

Sportivii spun că au nevoie, lunar, de 5 000 - 8 000 de lei pentru antrenamente și recuperare, iar ajutorul oferit de A.S.I.C.S. le va acoperi o parte din cheltuielile strict necesare.

„Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine, îl voi investi tot pentru sport, ca să merg mai departe și să obțin rezultate mult mai bune”, a menționat campionul european la lupte libere Mihai Guțu.

Sportul de performanță implică și riscuri de traumatisme și e nevoie de masaj și suplimente speciale pentru a le reduce. „Ca fost sportiv de performanță, vă pot spune că e o foarte mare motivație, când suntem premiați. E un ajutor pentru recuperare și vitaminizare”, adaugă antrenorul Ghenadie Fotea, directorul școlii de profil din Ungheni.

Printre cei distinși cu premii bănești este și Cătălin Spînu, care la vârsta de 15 ani a devenit campion european. Tânărul a primit 10 000 de lei din partea A.S.I.C.S.

De menționat că Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit premii financiare și antrenorilor sportivilor medaliați. De asemenea, asociația a contribuit la organizarea Campionatului național de lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

23.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Războiul din Ucraina...

20.01.2023 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Nebunia rusă

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md