09:05:56 22.02.2024
Stiri

VIDEO // Halterofilii din R. Moldova, cu suportul A.S.I.C.S., au scris ISTORIE la Campionatul European din Polonia. Anastasia Ceornopolc, medaliată cu AUR: „Mă bucur mult că ajutați sportivii cu aceste recompense”

Actualitate 16.09.2022 10:06 Vizualizări3870 Autor: Ziarul National
VIDEO // Halterofilii din R. Moldova, cu suportul A.S.I.C.S., au scris ISTORIE la Campionatul European din Polonia. Anastasia Ceornopolc, medaliată cu AUR: „Mă bucur mult că ajutați sportivii cu aceste recompense”


Federația de haltere din Republica Moldova a obținut cel mai bun rezultat din istorie la o competiție internațională. Sportivii noștri s-au întors de la Campionatul European de Haltere printre cadeți din Polonia cu o medalie de aur, șase de argint și șase de bronz. Cu această ocazie, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și a Sportului a oferit premii bănești halterofililor și antrenorilor săi.

„Rezultatul anterior la asemenea competiții a fost de 12 medalii. Noi ne-am întors cu 13 medalii anul acesta. În plus, am luat locul șase pe echipe, adică ne-am încadrat în lista loturilor naționale cu cele mai bune rezultate din toată competiția”, a menționat președintele Federației Moldovenești de Haltere, Antonio Conflitti.

Conform tradiției, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și a Sportului a oferit recompense bănești în valoare de 10 000 de lei pentru medalia de aur, 7 000 de lei pentru argint și 5 000 de lei pentru bronz.

„Cu mândrie am premiat sportivii pentru medaliile pe care le-au obținut. În total, le-am oferit premii în sumă de peste 110 000 de lei. Ne face plăcere să știm că avem și noi o contribuție la rezultatele lor”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîsca.

Anastasia Ceornopolc are doar 14 ani și deja a devenit campioană europeană. Sportiva s-a întors acasă cu medalia de aur (la proba smuls), medalia de argint (la proba aruncat) și medalia de argint (total).

„Medalia de aur pentru mine înseamnă foarte mult. Acum am un scop și mai mare – să ajung la Jocurile Olimpice. Mă bucur foarte mult că puteți ajuta sportivii pentru efortul depus prin aceste recompense”, a spus Anastasia.

Și antrenorii sportivilor care au urcat pe podiumul de premiere au primit ajutor financiar similar.

„A.S.I.C.S. este unica asociație care ne acordă premii direct după ce ne întoarcem de la concursuri internaționale și este un lucru foarte bine-venit și plăcut atât pentru sportivi, cât și pentru antrenori. Acest aport financiar este foarte important în zilele noastre”, a subliniat antrenorul lotului național la haltere, Sergiu Crețu.

În cadrul evenimentului, premii bănești au primit și sportivii care au revenit cu medalii de la Campionatul Mondial de Haltere, desfășurat în Grecia.

„Nu e pentru prima oară când asociația ne acordă bani. Noi suntem mulțumiți. Acest lucru ne motivează să ne continuăm muncă grea”, a zis halterofilul Tudor Bratu, care la Heraklion a obținut trei medalii de argint. La aceeași competiție, Teodora-Luminița Hîncu a cucerit trei medalii de bronz.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost fondată la începutul anului curent cu scopul de a contribui la promovarea sportului și de creștere a calității vieții în comunitățile locale. În mai puțin de un an de activitate, A.S.I.C.S. a oferit donații în valoare de peste 2 000 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md