05:51:13 24.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Campania „Sportul începe din școli” a DEBUTAT la Țareuca: A.S.I.C.S. a oferit inventar pentru sport școlii, după ce elevii, profesorii și părinții s-au mobilizat exemplar pe pagina concursului

Actualitate 16.05.2023 09:08 Vizualizări2982 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Campania „Sportul începe din școli” a DEBUTAT la Țareuca: A.S.I.C.S. a oferit inventar pentru sport școlii, după ce elevii, profesorii și părinții s-au mobilizat exemplar pe pagina concursului


Startul campaniei „Sportul începe din școală” a fost dat la Gimnaziul Țareuca din raionul Rezina. Instituția, unde învață 140 de copii, a beneficiat de inventar sportiv sub formă de mingi de fotbal, baschet, de volei, precum și plasă pentru acest sport, dar și un set de badminton.

„Am fost foarte impresionat de reacția copiilor, care s-au bucurat enorm când le-am adus setul de mingi și un set de badminton. Ceea ce le-am adus, imediat a și fost folosit. Mingile au ajuns pe teren și toți copiii sunt activi”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Elevii, principalii beneficiari ai inventarului, nu și-au putut stăpâni bucuria și au testat pe loc mingile donate.

„Este o idee extraordinară, ajută elevii să se dezvolte în plan sportiv, să dezvolte îndemânarea, agilitatea pentru a avea un corp sănătos. Până acum jucam cu mingi de baschet de o calitate mai proastă”, a menționat Nichita, un elev pasionat de aruncat mingea la coș.

Gimnaziul din Țareuca a fost desemnat câștigător datorită faptului că elevii, profesorii și părinții s-au mobilizat și au fost foarte activi pe pagina concursului.

Citește și: O nouă campanie marca A.S.I.C.S. - „Sportul începe din școală”. Asociația va acorda instituțiilor de învățământ suport pentru dotarea și MODERNIZAREA sălilor sportive. Cum puteți deveni beneficiar?


„Eu urmăresc permanent pagina de Facebook a A.S.I.C.S. Îndată ce am văzut anunțul despre concurs, i-am îndemnat pe elevi să participe. Este o posibilitate de a primi echipamente mai bune, pentru că ceea ce avem este învechit”, a relatat directorul adjunct al Gimnaziului, Ala Pasat.

Elevii și profesorii spun că, datorită inventarului nou, lecțiile de educație fizică vor fi mai productive, dar și mai interesante.

„Suntem foarte recunoscători că am ajuns printre primii să câștigăm acest concurs, cu genericul „Sportul începe din școală”. Mulțumim asociației A.S.I.C.S. pentru acest inventar sportiv și suntem siguri că orele de educație fizică se vor desfășura într-un tempo mai atractiv, vom organiza competiții școlare", spune Ana Hanganu, profesoară de educație fizică.

Campania „Sportul începe din școală” se va desfășura până la sfârșitul lunii mai. În total, vor beneficia de inventar sportiv 10 școli. Bugetul campaniei este de 100 de mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md