00:43:28 27.01.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S., contribuție semnificativă în creșterea viitorilor CAMPIONI ai R. Moldova. Doi mici halterofili din familii defavorizate vor primi o BURSĂ anuală de 30 000 de lei: „Acești copii au potențial”

Actualitate 21.09.2022 13:40 Vizualizări2189 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S., contribuție semnificativă în creșterea viitorilor CAMPIONI ai R. Moldova. Doi mici halterofili din familii defavorizate vor primi o BURSĂ anuală de 30 000 de lei: „Acești copii au potențial”


Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) investește în viitorii campioni ai R. Moldova. Cel mai recent exemplu în acest sens este decizia asociației de a sprijini în acest an de studii doi copii talentați din familii social-vulnerabile. În acest sens au fost alocați 30 de mii de lei.

La începutul anului școlar, tinerii sportivi au început să-și facă studiile la Liceul-Internat Municipal cu Profil Sportiv și să se antreneze la Federația de Haltere din Chișinău.

„Sunt doi copii pe care i-am descoperit în cadrul campionatelor naționale.Antrenorii lotului au observat că tinerii sportivii au un potențial foarte bun. Ei se antrenau la o școală mai micuță din Unțești. Dorința antrenorului de acolo a fost ca ei să fie transferați la Chișinău și ajutați să obțină rezultate”, a povestit președintele Federației Moldovenești de Haltere, Antonio Conflitti.

Nicoleta Cojocaru are doar 12 ani, iar recent a participat la primul ei Campionat European, desfășurat în Polonia. Nicoleta, originară din satul Unțești, raionul Ungheni, a revenit acasă cu trei recorduri naționale.

Nicoleta Cojocaru practică de cinci ani acest sport și promite că va obține și alte victorii importante. „Am văzut că băieții din sat se duceau la antrenamente și am decis să încerc și eu. Îmi place acest sport. Am venit în Chișinău de două săptămâni, iar programul meu zilnic e să mă duc la școală, la antrenamente și să-mi fac temele. Îmi doresc să obțin mai multe victorii”, a zis sportiva.

Și Dan Secrieru a venit din Unțești la Chișinău, pentru a-și face studiile la Liceul cu Profil Sportiv. Copiii locuiesc în cămin, iar înainte și după ore, vin în sala de sport și ridică haltere cu greutăți.

„Acolo făceam un antrenament pe zi, dar aici - două. Diferența este foarte mare. Antrenorii sunt buni, coerenți și ne ajută foarte mult. Scopul meu e să ajung campion”, a spus fără nicio ezitare Dan Secrieru.

Din păcate, părinții copiilor nu au posibilitate să le acopere toate cheltuielile zilnice legate de studii și antrenamente, iar din acest motiv Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a decis să investească în viitorul lor.

„Noi am decis să-i ajutăm. Le oferim o bursă pentru acest an de studiu - 30 000 de leipentru ambii. Acești bani vor fi plătiți în tranșe, lunar, pe parcursul a 9 luni pentru ca să aibă bani de trai, acomodare, antrenamente, alimentație și transport. Să poată să-și viziteze părinții, familiile. Acești copii au potențial și suntem siguri că, în scurt timp, îi vom vedea printre premianții noștri”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîsca.

Pe parcursul acestui an, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a investit peste 1,5 milioane de lei în diverse proiecte de susținere a sportului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

23.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Războiul din Ucraina...

20.01.2023 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Nebunia rusă

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md