20:41:22 21.02.2020
 
Stiri

VIDEO // Fostul vicepremier Gheorghe Balan și-a ridicat ORDINUL oferit de Klaus Iohannis: „Am primit distincția cu un mic avans”

Politică 23.01.2019 14:38 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
VIDEO // Fostul vicepremier Gheorghe Balan și-a ridicat ORDINUL oferit de Klaus Iohannis: „Am primit distincția cu un mic avans”


Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Gheorghe Balan, și criticul literar Ana Bantoș au mers astăzi la Ambasada României de la Chișinău pentru a-și ridica distincțiile oferite anterior de președintele Klaus Iohannis.

Ordinele le-au fost înmânate de Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, care a ținut să precizeze că acest lucru se întâmplă în ajunul zilei de 24 ianuarie când vom marca 160 de ani de la Mica Unire care a pus bazele României moderne, sub egida evenimentelor dedicate Centenarului Unirii, dar și după ce România a preluat, pentru prima dată în cei 12 ani, Președinția rotativă a Consiliului UE.

Astfel, ex-vicepremierului pentru Reintegrare în perioada anilor 2016 - 2018, Ghoerghe Balan, i-a fost conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia importantă avută la consolidarea Parteneriatului strategic dintre România şi Republica Moldova, prin iniţiative menite să aprofundeze interconectarea societăţilor din cele două state”.

Gheorghe Balan a ținut să mulțumească României pentru proiectele și investițiile desfășurate în R. Moldova, inclusiv reparația școlilor și grădinițelor, programelor educaționale, dar și pentru bursele acordate tinerilor basarabeni de care a beneficiat și dânsul anterior.

„Am primit această distincție cu un mic avans și urmează să depun eforturi în continuare pentru (...) apropierea celor două maluri de Prut”, a declarat Gheorghe Balan.

Criticul și istoricul literar, Ana Bantoș, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria A „Literatura”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md