09:54:05 21.09.2018
 
Stiri

VIDEO // Cum arată o luptă sumo între ROBOȚI. Odată începută runda, factorul uman nu mai are nicio putere asupra lor

Știri 06.07.2017 16:40 Vizualizări1067 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum arată o luptă sumo între ROBOȚI. Odată începută runda, factorul uman nu mai are nicio putere asupra lor Sursa: digi24.ro

Sportul sumo cu roboți a devenit deja o tradiție în Japonia, unde dezvoltatorii din domeniul roboticii caută, prin intermediul acestor lupte „corp la corp” (deși mai nimerit ar fi „caroserie la caroserie”), să obțină viteze de reacție autonomă și capacitate de decizie tot mai mari.

Odată ce meciul începe, intervenția factorului uman este scoasă total din schemă. Fiecare robot acționează în întregime autonom, pe baza unor matrițe comportamentale pre-programate, scrie publicația The Verge.

Evident, sumo-roboții sunt departe de perfecțiune. Pattern-urile diferite de reacție merg uneori până la situații în care unii roboți rămân ca o „stană de piatră” în fața adversarului.

Fiecare robot are particularitatea lui în materie de tehnici de luptă: unii folosesc o „lopată” pentru a-și arunca oponentul în afara cercului, în timp ce alții utilizează un soi de aripi în ofensiva mecanică.

Ghidul ilustrat al robotului american de sumo recomandă ca luptătorul să aibă o culoare închisă ori strălucitoare, pentru a trezi confuzie în senzorii adversarului.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md