23:18:41 15.08.2020
 
Stiri

Ferma la care ROBOŢII fac toată treaba. Niciun om nu pune piciorul pe câmp

Știri 02.10.2017 19:30 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National


Ferma la care ROBOŢII fac toată treaba. Niciun om nu pune piciorul pe câmp Sursa: ziare.com

O fermă din Marea Britanie a reuşit să producă cu succes câteva tone de orz fără ca niciun muncitor să fi pus piciorul pe câmpurile sale.

În schimb, toată treaba a fost făcută de tractoare şi combine autonome şi de drone.

În spatele acestei metode de producţie nu se află agricultori obişnuiţi, ci un grup de cercetători de la Universitatea Harper Adams care, împreună cu firma agricolă Precision Decisions, şi-au propus să demonstreze, în premieră, că este posibilă automatizarea completă a activităţii agricole, potrivit Live Science.

Folosind doar vehicule robotice în toate etapele, de la însămânţare şi fertilizare la recoltare, ferma experimentală Hands Free Hectare din satul Edgmond din Shropshire a reuşit să producă aproximativ cinci tone de orz.

În cadrul proiectului au fost cumpărate câteva vehicule agricole de mici dimensiuni, inclusiv un tractor şi o combină, dotate ulterior cu tehnologie care să permită controlul de la distanţă, cum ar fi software open-source folosit de pasionaţii de drone pentru ghidarea dispozitivelor, fără să fie nevoie aşadar de prezenţa unui operator uman la faţa locului.

Vehiculele prevăzute cu GPS au urmat o direcţie prestabilită pentru a îndeplini sarcinile concepute de cercetători, explică aceştia.

Una dintre dificultăţile cu care s-au confruntat oamenii de ştiinţă a fost să facă maşinile agricole să se deplaseze în linie dreaptă. Erorile înregistrate în prima fază le-au cauzat câteva pagube, însă cercetătorii cred că pot rezolva această problemă în viitor, iar în cele din urmă, metoda lor va genera un randament mai bun decât în cazul fermelor convenţionale, ceea ce devine o necesitate în contextul creşterii populaţiei.

Pentru monitorizarea câmpului şi colectarea de mostre au fost dezvoltaţi un fel de cleşti care au fost ataşaţi unor drone. În timpul zborului dronelor deasupra culturii, aceşti cleşti au tăiat plante pe care vehiculele zburătoare le-au livrat cercetătorilor.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, o astfel de tehnologie robotică i-ar putea ajuta pe agricultori să distribuie cu mai multă precizie îngrăşămintele şi erbicidele, identificând şi tratând doar plantele vulnerabile.

Totodată, ar putea contribui la îmbunătăţirea calităţii solului. În viitor, câteva tractoare robotice de mici dimensiuni ar putea înlocui vehiculele mari şi greoaie folosite în prezent în agricultură, reducând astfel compactarea solului.

În continuare, cercetătorii speră să repete experimentul cu o cultură de iarnă.

Între timp, orzul recoltat de roboţi va fi folosit pentru a produce, tot automat, un lot limitat de bere, care le va fi oferit în semn de mulţumire celor implicaţi în proiect.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md