07:08:41 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Campania „Susținem pentru că ne pasă”, la final: Circa 35 000 de familii vulnerabile din R. Moldova au beneficiat de suport. Președintele A.S.I.C.S.: „Acum pregătim încă un proiect, care va fi de real suport pentru oamenii cu venituri mici”

Actualitate 28.04.2023 13:14 Vizualizări3661 Autor: Ziarul National
VIDEO // Campania „Susținem pentru că ne pasă”, la final: Circa 35 000 de familii vulnerabile din R. Moldova au beneficiat de suport. Președintele A.S.I.C.S.: „Acum pregătim încă un proiect, care va fi de real suport pentru oamenii cu venituri mici”


Aproape 35 000 de familii din Republica Moldova au primit colete cu produse alimentare de primă necesitate din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) în cadrul campaniei „Susținem pentru că ne pasă”, lansată în octombrie 2022.

Una dintre cele 250 de localități prin care a ajuns echipa Asociației este și Cârnățeni, raionul Căușeni, unde au fost împărțite 100 de colete cu alimente. Printre cei care au beneficiat de ajutor se regăsește și Elena Muntean. Femeia este văduvă de război, fiind nevoită singură să-și crească feciorul cu nevoi speciale.

„Mihai avea 10 luni când soțul a fost împușcat în conflictul din 1992. Așa s-a născut, de 31 de ani ne chinuim la pat, e cu scutece. Este greu, sănătatea mea deja nu e ca înainte, dar ne descurcăm. Feciorul mai mare mă ajută… E un băiat vesel cu toate că stă la pat, dar nu ne este urât cu el. Apă cere, mâncare cere”, povestește Elena.

De alimente s-au bucurat și soții Baciu din aceeași localitate, Maria și Ivan. Bărbatul și-a pierdut vederea în urma unui accident cu fierăstrăul circular, acum 38 de ani: „A avut proteză, dar i-a afectat celălalt ochi și a rămas fără vedere. Eu sunt la pensie și îl îngrijesc pe soț. Facem așa ca să ne ajungă bani, întindem până primim. Dă Doamne să fie pace și mulțumim de ajutor”.

În total, 100 de familii din satul Cârnățeni, raionul Căușeni, au primit colete cu produse alimentare.

„Suntem o localitate din zona de conflict din 1992. Au participat 282 de voluntari, cinci dintre ei nu s-au întors. Vor beneficia și alte categorii vulnerabile, bătrâni singuratici, persoane cu dizabilități. Le va fi foarte util pentru că știm care e situația la ziua de astăzi, prețurile care s-au format, care e situația cu alimentarea”, a declarat primarul de Cârnățeni, Oleg Savca.

Din octombrie 2022 și până în prezent, echipa Asociației A.S.I.C.S. a vizitat 250 de localități, împărțind vârstnicilor, familiilor cu mulți copii, persoanelor cu necesități speciale și veteranilor de război colete cu produse de primă necesitate.

„Ne-am convins că este un ajutor foarte actual, oamenii chiar au nevoie de acesta. Am decis că vom continua astfel de campanii. Acum pregătim încă un proiect, care va fi de real suport pentru oamenii cu venituri mici”, a dat asigurări președintele A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md