00:55:39 19.06.2019
 
Stiri

VIDEO // Blocul „ACUM” anunță că NU va participa la referendumul pentru reducerea numărului de deputați, organizat în ziua alegerilor parlamentare: „Acțiune populistă, manipulatorie, contrară Constituției, antidemocratică și antieuropeană”

Politică 10.01.2019 13:03 Vizualizări1253 Autor: Ziarul National
VIDEO // Blocul „ACUM” anunță că NU va participa la referendumul pentru reducerea numărului de deputați, organizat în ziua alegerilor parlamentare: „Acțiune populistă, manipulatorie, contrară Constituției, antidemocratică și antieuropeană”

Blocul electoral „ACUM”, format din Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și exponenți ai societății civile, anunță că nu va lua parte la referendumul care va fi organizat, la inițiativa democraților, în ziua alegerilor parlamentare, cu privire la reducerea numărului de deputați până la 61 și posibilitatea de a revoca un deputat direct de către cetățeni, în cazul în care acesta nu-și îndeplinește obligațiile.

Într-o declarație citită astăzi într-o conferință de presă, Blocul „ACUM” arată că un referendum nu poate avea loc cu 60 de zile înainte și cu 60 de zile după alegeri, dar legislația a fost modificată, de către demcrați și socialiști, la finele anului 2018.

„Blocul „ACUM” nu dorește să participe la acțiuni ilegale și nici să fie complice la irosirea banului public pentru referendumul declanșat contrar cadrului legal în vigoare. (...) Inițiativa de revocare a deputaților este o acțiune populistă, manipulatorie, care contravine Constituției, este antidemocratică și antieuropeană”, cităm din declarația Blocului „ACUM”.

Candidatul Blocului „ACUM” din circumscripția națională, dar și în cea uninominală de la Călărași (nr. 15), Igor Munteanu, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că, prin anunțarea referendumului respectiv, se încearcă distorsionarea agendei din campania electorală.

„Referendumul privind limitarea numărului de deputați este unul extrem de manipulator. Este o încercare de a distorsiona adevărata agendă a temelor și discuțiilor pe care trebuie să le avem în această campanie electorală. În această campanie, noi trebuie să vorbim despre dezastrul din economie, despre suspendarea efectivă a relațiilor cu UE, despre suspendarea finanțărilor care ar trebui să vină pentru nevoile de dezvoltare a republicii. În schimb, avem o inițiativă de referendum populist, care nu face altceva decât să aducă un supliment de imagine pozitivă pentru cei care spun că au grijă, aparent, de nevoile populației. Fiind consultative, PD poate ordicând să renunțe la rezultatele votului. Sfatul meu pentru alegători este să ignore acest referendum și să se concentreze pe selectarea meritocratică a reprezentanților care vor intra în Parlament”, a îndemnat Igor Munteanu.

Menționăm că, până acum, doar doi concurenți electorali s-au înregistrat pentru a participa la referendum. În timp ce Partidul Democrat va îndemna alegătorii să susțină plebiscitul inițiat de ei, Partidul Comuniștilor va face agitație împotriva acestui referendum.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md