12:12:52 22.04.2024
Stiri

VIDEO // Ajutor financiar pentru 100 de VETERANI din partea A.S.I.C.S, în cadrul campaniei NAȚIONALE „Respect pentru veterani”: „În acest mod ne exprimăm respectul pentru faptele pe care le-ați făcut, apărând R. Moldova”

Actualitate 05.04.2023 15:41 Vizualizări3522 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ajutor financiar pentru 100 de VETERANI din partea A.S.I.C.S, în cadrul campaniei NAȚIONALE „Respect pentru veterani”: „În acest mod ne exprimăm respectul pentru faptele pe care le-ați făcut, apărând R. Moldova”


În ajunul sărbătorilor de Paște, 100 de veterani de război din diferite zone ale R. Moldova au primit câte un ajutor financiar în valoare de câte 1 000 de lei. Acțiunea de binefacere a fost organizată de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului în cadrul campaniei „Respect pentru veterani”.

„Continuăm proiectul nostru „Respect pentru veterani”, care constă în întâlniri lunare cu un grup de 100 de veterani și le oferim un suport în mărime de 1 000 de lei. În acest mod, ne exprimăm respectul pentru faptele pe care le-ați făcut, apărându-ne țara”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Printre beneficiarii campaniei este și Valentin Botezatu, care s-a întors de la războiul de pe Nistru cu decorația militară supremă a republicii noastre - ordinul „Ștefan cel Mare”, datorită curajului de care a dat dovadă în cele mai decisive lupte de la Coșnița, Doroțcaia și Bender.

„Atunci când s-a început războiul în 1992, lucram în Grigoriopol, eram împuternicit superior al poliției judiciare. Am fost luat în prizonierat de cazaci, am stat la ei, se purtau foarte frumos. Mă dezbrăcau în martie și turnau peste mine apă câte două ore în continuu. Spuneau: „Tu o să fii Carbîșev românesc”, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut și peste asta. Război nu trebuie nimănui”, a povestit cu durere în suflet veteranul de război, Valentin Botezatu.

Organizatorii proiectului își propun să ofere suport pentru un număr cât mai mare de veterani, din diferite regiuni ale țării.

„Astăzi, veteranii de război, familiile celor căzuți, invalizii de război au nevoie de susținere. Ei necesită medicamente, trebuie să achite facturile, iată vin sărbătorile de Paște și acesta va fi un ajutor pentru familiile dumnealor. Am repetat în multe rânduri, A.S.I.C.S. este unica asociația care e alături de veteranii de război din R. Moldova”, a subliniat președintele Uniunii Veteranilor „Sfântul Gheorghe Biruitorul", Victor Alerguș.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a lansat campania „Respect pentru veterani” la sfârșitul lunii ianuarie și a alocat în acest sens un buget de peste 1 200 000 de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md