04:12:21 29.01.2023
Stiri

VIDEO // A.S.I.C.S continuă să investească în PERFORMANȚĂ: Campionii mondiali Marin Robu și Tudor Bratu au fost remunerați cu câte 30 000 mii de lei: „Fără tot acest ajutor asemenea rezultate nu ar fi posibile”

Actualitate 15.11.2022 15:03 Vizualizări2645 Autor: Ziarul National
VIDEO // A.S.I.C.S continuă să investească în PERFORMANȚĂ: Campionii mondiali Marin Robu și Tudor Bratu au fost remunerați cu câte 30 000 mii de lei: „Fără tot acest ajutor asemenea rezultate nu ar fi posibile”


Halterofilii moldoveni, Marin Robu și Tudor Bratu, s-au întors de la Campionatul European din Albania cu titlurile de campioni europeni. Cu această ocazie, tinerii au fost premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) cu câte 30 000 de lei. De asemenea, antrenorii sportivilor au primit câte 10 000 de lei pentru performanțele elevilor.

Halterofilul Tudor Bratu a cucerit trei medalii de aur la categoria Under 20. El a ridicat la proba smuls 170 kg, iar la aruncat a înregistrat rezultatul 202 kg.

„A fost foarte greu, au fost multe accidentări, multe îndoieli psihologice, dar am reușit și am demonstrat că sunt cel mai puternic. Este foarte plăcut că primim premii din partea A.S.I.C.S. Ne dă un stimulent de a învinge mai departe și sper că vom aduce cât mai multe medalii în viitor”, a menționat Tudor Bratu.

Și colegul său, Marin Robu, a obținut aceleași rezultate la categoria de greutate 81 kg, Under 23. Sportivul din Nisporeni a ridicat la proba smuls 155 kg, iar la aruncat - 197 kg.
„Ne simțim foarte bine când vedem că lumea din jur ne ajută și ne motivează ca să practicăm sportul în continuare. Acești bani vor fi investiți în mine pentru o pregătire mult mai bună”, a spus Marin Robu.

A.S.I.C.S. a premiat și antrenorii sportivilor care au urcat prima treaptă pe podiumul de premiere cu câte 10 000 de lei.

„Antrenorul are mai multe emoții ca sportivul. El se concentrează doar pe greutate, dar eu pe tot, și clasament, și încălzire. E foarte greu. Ne este plăcut că și pe noi ne premiază pentru că depunem un efort mare”, a povestit Andrei Reuțchi, antrenorul lui Tudor Bratu.

În afară de titlurile de campioni europeni, halterofilii noști au fost declarați, în premieră, cei mai buni sportivi ai competiției – Marin Robu la categoria de până la 23 de ani și Tudor Bratu la categoria de până la 20 de ani.

„Acesta e cel mai bun rezultat în istoria Federației de Haltere din R. Moldova. Fără tot acest ajutor asemenea rezultate nu ar fi posibile”, a declarat președintele Federației, Antonio Conflitti.

„Sperăm că sportivii noștri vor obține cotele necesare pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Aș dori să reiterez că A.S.I.C.S. va oferi premii pentru medaliile olimpice - 1 000 000 de lei pentru aur, 500 000 de lei pentru argint și 250 000 de lei pentru bronz”, a subliniat directorul A.S.I.C.S., Gheorghi Barbarov.

Amintim că de la începutul anului,Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a investit peste 2 000 000 de lei în dezvoltarea sportului de performanță și de amatori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md