03:51:43 29.01.2023
Stiri

VIDEO // A.S.I.C.S., alături de VETERANI în prag de iarnă. Cei care și-au riscat viața în Afganistan au primit un suport financiar de 1 000 de lei: „Vrem să mulțumim oamenilor cu suflet mare care ne-au oferit această atenție”

Actualitate 01.12.2022 12:23 Vizualizări2624 Autor: Ziarul National
VIDEO // A.S.I.C.S., alături de VETERANI în prag de iarnă. Cei care și-au riscat viața în Afganistan au primit un suport financiar de 1 000 de lei: „Vrem să mulțumim oamenilor cu suflet mare care ne-au oferit această atenție”


Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.)a oferit ajutor financiar în valoare de câte 1 000 de lei pentru 100 de veterani ai războiului din Afganistan. Foștii ostași spun că ajutorul e foarte important pentru ei în prag de iarnă, în contextul crizei energetice și creșterii galopante a prețurilor.

„Una din prioritățile Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este acordarea de suport pentru veterani. La evenimentul de astăzi oferim câte 1 000 de lei pentru 100 de veterani. Este un ajutor care avem speranța că o să le fie util acum, când asistăm la toate aceste scumpiri în lanț”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Actualitatea ajutorului a fost subliniată și de către președintele Uniunii Veteranilor de război din Afganistan, Mihail Mocan.

Potrivit lui Mocan, mulți veterani au probleme de sănătate, nu au capacitate de a munci pe deplin, iar ajutorul din partea statului e insuficient pentru a face față cheltuielilor. „Astăzi asistăm la creșterea prețurilor la energie electrică, la produse și oamenilor le este dificil, mai ales veteranilor, invalizilor de război, familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă. Vrem să mulțumim oamenilor cu suflet mare care ne-au oferit această atenție”, a subliniat Mihail Mocan.Ecaterina Bubernaga este una dintre cele circa 100 de femei din R. Moldova care au participat la conflictul armat din Afganistan. Femeia a fost asistentă medicală, a salvat multe vieți și, recunoaște că, de fiecare dată când vorbește despre război, i se împietrește inima. Ea salută deschiderea asociației, care îi ajută să facă față crizei actuale.

„În Afganistan am lucrat la spitalul militar, în secția reanimare. Ne străduiam să ajutăm soldații ca să revină la viață. Multe și de toate am văzut. Amintirea-i dureroasă”, a spus femeia.

În 2022, A.S.I.C.S. a alocat peste 3 500 000 milioane de lei pentru a ajuta veteranii de război, persoanele cu necesități speciale și alte categorii vulnerabile.

Totodată, reprezentanții asociației au luat decizia de a oferi lunar sprijin financiar pentru cât mai mulți veterani de război din diferite zone ale țării. Iar 100 de foști ostași din Chișinău vor fi incluși în proiectul „Susținem pentru că ne pasă” și vor primi produse alimentare de strictă necesitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vlasslaw 04.12.2022 20:34

Nu cumva „ițele” duc la același „filantrop” I.M. ??? Iar veteranii sunt cei care apără „pișoii” plătiți care fac zile negre Capitalei săptămânal ???

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md