01:06:56 14.12.2019
 
Stiri

Victor Chirilă regretă votul deputaților Năstase și Bătrâncea dat în favoarea Rusiei la APCE: „Ucraina este, alături de România, un stat-cheie pentru asigurarea securității noastre naționale”

Politică 25.06.2019 17:00 Vizualizări2886 Autor: Ziarul National
Victor Chirilă regretă votul deputaților Năstase și Bătrâncea dat în favoarea Rusiei la APCE: „Ucraina este, alături de România, un stat-cheie pentru asigurarea securității noastre naționale”

Între R. Moldova și Rusia, este, spre norocul nostru, Ucraina, deocamdată, unica pavăză reală în calea revanșismului rus. Dacă Ucraina nu ar fi rezistat invaziei ruse în 2014, Dumnezeu știe unde s-ar fi oprit Rusia atunci și cine știe ce s-ar fi ales din R. Moldova astăzi, crede președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău, Victor Chirilă.

Într-un mesaj adresat guvernanților de la Chișinău, Chirilă crede că „noi ar trebui să le fim recunoscători, cel puțin moral, vecinilor noștri ucraineni, care și-au riscat viața nu doar pentru țara lor, dar și pentru întreaga regiune în care ne aflăm”.

„Din punctul meu de vedere, Ucraina este, alături de România, un stat-cheie pentru asigurarea securității noastre naționale, fără de care nu poate fi nici democrație, nici stat de drept, nici prosperitate, nici independență, nici dezoligarhizare... Cu părere de rau, votul delegației noastre la Adunarea Parlamentră a Consiliului Europei (APCE) referitor la revenirea Federației Ruse în cadrul APCE, ignorând protestele/argumentele prietenilor noștri ucraineni și georgieni, demonstrează că guvernarea nu realizează pe deplin aceste adevăruri...”, a comentat Victor Chirilă.

Președintele APE a adăugat faptul că R. Moldova are nevoie de o politica externa pragmatică, însă de una „executată cu demnitate și respect, inclusiv față de vecinii săi imediați”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Andrei Bunu 25.06.2019 19:28

Votul lui Nastase il pot comenta si astfel: "Daca un orologiu bate de 13 ori, aceasta pune la indoiala si celelalte 12 batai".

Voila 25.06.2019 22:37

Fără Ucraina nordul, sudul și Transnistria cădeau în mare.

Jora Podșipnicu 25.06.2019 23:07

Da deputatii romani din PSD care au votat in favoarea Rusiei? Nu sunt ei prietenii PD-ului? Adresati-le intrebari si lor. Votul din APCE a fost de a permite structurilor europene sa monitorizeze Rusia, in nici un fel nu reprezinta o aprobare a actiunilor lor. Calmati-va, oameni buni! Uneori trebuie de lucrat si cu dusmanii, nu totul este alb si negru.

pt. Jora 26.06.2019 09:43

”...Uneori trebuie de lucrat si cu dusmanii” ? Depinde care dușman. Rusia este nu un simplu dușman, ci răul răului din lume. Tu cu ăște să nu te pui. N.B. Jora, schimbă-ți ”podșipnicii” că-s tare uzați.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md