18:35:01 20.11.2018
 
Stiri

Victor Chirilă // Pot zece politicieni patrioți salva republica de sărăcie?

Opinii 07.11.2018 13:19 Vizualizări2144 Autor: Ziarul National
Victor Chirilă // Pot zece politicieni patrioți salva republica de sărăcie?

Timp de 27 de ani, moldovenii merg conștiincios la alegeri votând politicieni patrioți, în speranța că aceștia îi vor salva de mizerie și sărăcie.

Până în prezent, am ales sute de politicieni patrioți în Parlamentul republicii: patrioți pro-Moldova, patrioți pro-Rusia, patrioți pro-România, patrioți pro-UE, patrioți pro-CSI.... Cu toate acestea, în loc să ieșim din sărăcie, ne afundăm tot mai adânc în ea.

După consumarea alegerilor, moldovenii constată mioritic că din nou au fost trași pe sfoară, că prosperitatea promisă se amână iarăși până la alegerile următoare, iar politicienii patrioți s-au dovedit a fi niște patri(h)oți ordinari. Desigur, nu toți, unii dintre ei au rămas, totuși, patrioți până la capăt, preferând principiile.

Patri(h)oții, în schimb, aleg „valorile”... Paradoxal sau nu, însă anume ei, patri(h)oții, sunt realeși în Parlament, unii de câteva ori, alții practic pe vecie. De ce? Pentru că în mentalitatea noastră colectivă, patri(h)oțul care își umple bine buzunarele cu „valorile” statului, dar mai dă și la popor, cel puțin o tușoncă, hrișcă și o sută de grame „на посошок” este gospodar, un om de afaceri de succes, care mai și ține la popor.

Patriotul cu principii este, în schimb, un egoist, un intelectual ratat, un „sucker”, vorba americanului, pentru că nu a reușit să adune „valori” nici pentru el, nici pentru familie, nici pentru cumătri, iar poporului nu a dat nimic, cel puțin un cârnați de 3 ruble.Și, atunci, cine-i de vină ca trăim în sărăcie și mizerie? Cine-i de vină că trăim într-o țară unde viitorul mereu se amână? Cine-i de vină că sistemul „ucide”? De ce politicienii patrioți ajung patri(h)oți? Iar politicienii cu principii - mari dezamăgiri?

Vom continua... E doar un început de reflecție.

Victor Chirilă, președintele Asociației pentru Politică Externă (APE) de la Chișinău

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md