03:07:57 27.05.2024
Stiri

Viceprim-ministrul Nicu Popescu participă la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt R. Moldova – UE în domeniul politic și de SECURITATE. Cu cine se va întâlni oficialul în capitala Belgiei

Actualitate 23.03.2023 18:09 Vizualizări1116 Autor: Ziarul National
Viceprim-ministrul Nicu Popescu participă la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt R. Moldova – UE în domeniul politic și de SECURITATE. Cu cine se va întâlni oficialul în capitala Belgiei


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt R. Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate.

Potrivit MAEIE, dialogul este un cadru de cooperare între R. Moldova și UE, care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra republicii noastre.

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței republicii noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles, în perioada 23 – 24 martie, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE.

Ministrul de Externe Nicu Popescu va discuta și despre organizarea la 1 iunie de către R. Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md